9 Νοεμβρίου 2011

Κολινδρός: Χρυσό Βραβείο Γεύσης για το τυροκομείο Θεοχαρόπουλος



Μεγάλη διάκριση για τα πιερικά τυριά αποτέλεσε η βράβευση του τυροκομείου "ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ" που συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ  Γάλακτος και Τυριού που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.




Το τυροκομείο "ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ" που συμμετείχε στο Φεστιβάλ στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαγωνίσθηκε στην κατηγορία του γίδινου τυριού άλμης, στην οποία βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο Γεύσης


Στο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών ο οποίος έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού συμμετείχαν 280 βιομηχανίες γάλακτος και τυροκομεία από όλη την Ελλάδα. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό, η γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, έγιναν από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες.


Η Σύγχρονη Μονάδα επεξεργασίας Γάλακτος και Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων "ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ" βρίσκεται  στη Καστανιά Κολινδρού.  Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων υψηλής και σταθερής ποιότητας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(πληροφορίες για την επιχείρηση: www.thronosatolympus.eu και www.pieria-tourism.gr/agrotouristic5.html)
Η πρώτη ύλη είναι ελληνικό φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες.  Όλα τα προϊόντα της εταιρείας παράγονται με βάση την παραδοσιακή τέχνη του τυροκόμου-παραγωγού και έχουν σταθερή ποιότητα και απαράμιλλη γεύση και συνταγή της επιτυχίας αποτελεί η άριστη πρώτη ύλη της πιερικής γης και το μεράκι των ανθρώπων της.


Η διάκριση αυτή αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τους μικρούς παραγωγούς της Πιερίας που εμμένουν στην ποιότητα και προσπαθούν να διατηρήσουν τη γαστρονομική μας παράδοση αλλά και να ενισχύσουν την  τοπική οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !