12 Νοεμβρίου 2011

Κατερίνη: Λαϊκή Συνέλευση για το χαράτσι της ΔΕΗ




Αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Κάλεσμα για συμμετοχή σε Λαϊκή Συνέλευση για το χαράτσι της ΔΕΗ απευθύνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με επιστολή της προς τα μέλη και τους συμπολίτες μας με κεντρικό σύνθημα "Χρωστάμε, μόνο σε αυτούς! Στη γενιά από την οποία κληρονομήσαμε! Η γενιά αυτή έχει πληρωμένους όλους τους λογαριασμούς!".

Η Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο γεροντάκος της φωτογραφίας πολέμησε δύο φορές για την Ελλάδα. Η γενιά του δεν πήγε ποτέ διακοπές! Δούλεψε σαν σκυλί στην οικοδομή και στα χωράφια, έκανε οικονομία, μας σπούδασε και έχτισε, για να κληρονομήσουμε. Εμείς.

Ο γεροντάκος της φωτογραφίας και η γενιά του, έγιναν γέφυρα για να περάσουμε απέναντι. Περάσαμε καλά και τώρα, πουλάμε όσο - όσο.

Κάποια κτήνη, αποφάσισαν να του μειώσουν τη σύνταξη των 350 Ευρώ -η οποία μόλις αρκούσε για τα φάρμακά του- και σήμερα, του ήρθε και ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Ας αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια με αξιοπρέπεια. Η γενιά τους έχει πληρωμένους όλους τους λογαριασμούς και δεν χρωστάει σε κανέναν. Δεν θα επιτρέψουμε να τους κόψουν το ρεύμα!

Στη Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, με τη βοήθεια ομάδας νομικών από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κατερίνη:

* θα εξηγηθούν οι τρόποι αποφυγής της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οι επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από την άρνηση πληρωμής.

* θα γίνει εισήγηση, να ζητηθεί από το Δήμο Κατερίνης η διάθεση προσωπικού, που θα ενημερώνει τους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος.

* Θα συσταθεί ομάδα εθελοντών, η οποία θα ενισχύσει το προσωπικό του Δήμου για την παραλαβή των αποδείξεων πληρωμών και τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, με στόχο την κατάθεση μαζικού εξώδικου στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

* Παράλληλα, θα οργανωθεί ομάδα εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα. Στον τομέα αυτό θα υπάρξει έμπρακτη βοήθεια από φίλους της γειτονικής Ημαθίας.

* Θα συνταχθεί εξώδικο το οποίο θα σταλεί στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε κάθε μέλος του ΔΣ ξεχωριστά, αλλά και στα μέλη των συνεργείων που κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, καθιστώντας τους υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία, για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας που θα μείνουν χωρίς την παροχή ρεύματος.

* Επίσης θα συσταθούν ομάδες που θα αναλάβουν την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών στον πεζόδρομο της πόλης (περίπτερο).

Καλούνται, όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των παραπάνω στόχων (διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, δικηγόροι, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, συνταξιούχοι της ΔΕΗ και απλοί πολίτες), να παραβρεθούν στη Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Η εφαρμογή αυτού του απάνθρωπου τρόπου είσπραξης φόρων, αν δεν τον αποτρέψουμε, θα οδηγήσει -με απόλυτη σιγουριά- κάποιους συνανθρώπους μας σε βέβαιο θάνατο. Βοηθήστε με την παρουσία σας, έστω κι αν διαφωνείτε με τα παραπάνω. Βοηθήστε καταθέτοντας τη δική σας διαφορετική άποψη, τις δικές σας προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !