26 Οκτωβρίου 2011

Εκδηλώσεις επετείου του «όχι» στο Λιτόχωρο



Εκδηλώσεις για την 71η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του δήμου, στο Λιτόχωρο.



ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η κεντρική εκδήλωση θα καλυφθεί από τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ τηλεοπτικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Λιτοχώρου θα πάρει ένα αυστριακό τηλεοπτικό συνεργείο που αυτό το διάστημα φιλοξενείται στον δήμο Δίου-Ολύμπου. 


Η παρουσία του οφείλεται στην πραγματοποίηση «γυρισμάτων» για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τον Όλυμπο και τους ανθρώπους του.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε πανευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο και αναμένεται να προβάλλει όχι μόνο το «βουνό των θεών» και τους κατοίκους τού Δίου-Ολύμπου αλλά αναμένεται να αγγίξει και την ιστορική επέτειο του «όχι», στιγμή η οποία αποτέλεσε και την είσοδο της Ελλάδας στον β’ παγκόσμιο πόλεμο.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης στο Λιτόχωρο για την επέτειο του «όχι», έχει ως εξής:
Ώρα 10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Ώρα 11.00 π.μ. Τελετές στον χώρο του ηρώου πεσόντων με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, επίκαιρη ομιλία για την επέτειο του «όχι» από τη φιλόλογο του λυκείου Λιτοχώρου κ. Ελένη Ήραντου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικού ύμνου.
Ώρα 11.30 Παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμος Δίου-Ολύμπου έχει εκδώσει και πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορά στις δημοτικές ενότητες Δίου και Ανατολικού Ολύμπου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει σταλεί στον τοπικό τύπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !