31 Οκτωβρίου 2011

Ημαθία: Σιωπηλή Διαμαρτυρία ...από το Βοήθεια στο Σπίτι
Σύντομα, ανάλογη εκδήλωση και σε Πιερία , Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πέλλα.  Κεντρική Μακεδονία Ημαθία: Σιωπηλή Διμαρτυρία ...από το Βοήθεια στο Σπίτι

ΒΕΡΟΙΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011- ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΦΑΝΑΡΑ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΥΒ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Σε δύο μήνες λήγουν οι συμβάσεις μας και δυστυχώς η πολιτεία , ακόμη, δεν είναι σε θέση να μας πει τι προτίθεται να κάνει.
Απ΄ ότι γνωρίζουμε θέλουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα αλλά οι 4500 εργαζόμενοι στην Ελλάδα να φύγουν.

Θέλουν να κάνουν ανακύκλωση ανέργων, να πάρουν άλλους εργαζόμενους από 1-1-2012 με 5μηνες συμβάσεις και μισθούς πείνας.

Η απόλυση αυτή τη στιγμή και η ανακύκλωση της εργασίας  δεν είναι λύση για κανέναν, ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους ηλικιωμένους και ΑμεΑ.

Είμαστε σε αυτό το πρόγραμμα πολλά χρόνια, το ξεκινήσαμε από την αρχή, με πολλές στερήσεις, απλήρωτοι για μήνες και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Είναι απαράδεκτο μετά από δέκα χρόνια συνεχούς προσφοράς να μας πετούν έτσι στο δρόμο.

Το πρόγραμμα ΒσΣ ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ μέχρι το 2008, για δύο χρόνια το κράτησε το ελληνικό κράτος με εθνικούς πόρους και τώρα μας λένε ότι και να βρεθούν τα χρήματα και να συνεχίσουν οι δομές, δε θα συνεχίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Γι αυτό κι εμείς αποφασίσαμε απεργία διαρκείας, ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη, σήμερα είμαστε εδώ στη Βέροια και κάθε μέρα θα είμαστε στο δρόμο για ενημέρωση της κοινωνίας αλλά και φορέων για συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα μας.

http://www.perifereianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !