11 Οκτωβρίου 2011

Δυναμική μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια

Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συγκέντρωση στην πλατεία Εληάς και καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα της Μητροπόλεως μπροστά από το Δημαρχείο, διαμαρτυρήθηκαν με δυναμικότητα το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες μαθητές από τα υπό κατάληψη σχολεία του Δήμου Βέροιας. Με την κινητοποίηση οι μαθητές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και γενικότερα για την κατάσταση στην παιδεία.


Λόγω της κινητοποίησης, η οδός Μητροπόλεως παρέμεινε κλειστή για τα οχήματα για περίπου 2 ώρες. Κάποια στιγμή, μάλιστα, δημιουργήθηκε αναστάτωση όταν η Τροχαία έδωσε το δρόμο στην κυκλοφορία, γύρω στις 12.30 μ.μ., αλλά οι μαθητές τον έκλεισαν πάλι, ενώ η Δήμαρχος Βέροιας ζήτησε από την Τροχαία να αφήσει τα παιδιά να ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα την διαμαρτυρία τους. 
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ Βέροιας, το ΕΠΑΛ Βέροιας, τα 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Βέροιας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακροχωρίου, αντιπροσωπεία μαθητών είχε συνάντηση με την Δήμαρχο κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου. Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης καθώς και υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.  

Μαθητές και μαθήτριες έθεσαν τα αιτήματά τους στη Δήμαρχο, άλλα γενικά και άλλα ειδικά για κάποια σχολεία, ζητώντας πιεστικά λύσεις. Μεταξύ των αιτημάτων αυτών είναι η έλλειψη βιβλίων, κτιριακά προβλήματα σε κάποια σχολεία, θέματα ασφάλειας των μαθητών έξω από τα σχολεία τους κ.ά. Η κ. Ουσουλτζόγλου εξέφρασε τη διάθεση της δημοτικής αρχής να επιλύσει τα προβλήματα αρμοδιότητάς της, η οποία όμως «σκοντάφτει» στην έλλειψη πόρων αλλά και στην κυβερνητική απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. «Η οικονομική κατάσταση των Δήμων είναι τραγική», τόνισε.

Στην οικονομική παράμετρο αναφέρθηκε και ο κ. Μαυροκεφαλίδης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική στη δημοτική αρχή που γνωρίζει τα προβλήματα και έχει διάθεση να τα επιλύσει. «Και εμείς διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας», τόνισε και, μιλώντας σαν δάσκαλος, είπε στους μαθητές: «Συναθροίστε και τη δική μου οργή σ’ αυτά που λέτε». Πάραυτα, οι μαθητές επέμεναν στην επίλυση των προβλημάτων και απέσπασαν δεσμεύσεις για την επίλυση κάποιων εξ αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !