17 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης το Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων




Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η ΚΖ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων Ν. Πιερίας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.940.500,00 Ευρώ.
Το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί στην περιοχή «Κουφός», στο ΝΑ τμήμα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων, στην παραολύμπια κοινοτική περιοχή του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου νομού Πιερίας. Σε επιφάνεια 67 στρεμμάτων προβλέπεται η δημιουργία ενός διαδραστικού, παραολύμπιου αρχαιολογικού πάρκου με τρεις θεματικές περιοχές:
α. Περιοχή ενημέρωσης - ψυχαγωγίας, β. Η Φύση διηγείται το μύθο της και γ. Αναβάθμιση Δάσους.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013»  και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η τελευταία θεματική ενότητα αναπτύσσεται στην περιφέρεια και οι δύο πρώτες στο κεντρικό τμήμα της περιοχής μελέτης, όπου η κατάλληλη χάραξη των περιηγητικών διαδρομών αποδίδει σχηματικά τη λύρα -σύμβολο του Ορφέα, επισημαίνοντας τη σχέση του χώρου με τον μύθο του.
Εκπαιδευτικές δράσεις χωροθετούνται τόσο σε μόνιμες- ημιυπαίθριες κατασκευές, όσο και στους υπαίθριους, αδόμητους χώρους, με πολύπλευρο εποπτικό υλικό για τον Όλυμπο και το μύθο του, τον Ορφέα και τις Μούσες, καθώς και την καθημερινή ζωή της αρχαιότητας, με πρόβλεψη για ενημερωτικές πινακίδες, έντυπο και ακουστικό υλικό για άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007 - 2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !