22 Σεπτεμβρίου 2011

Ημαθία: Συνάντηση με τους δημάρχους της Ημαθίας αύριο για το Βοήθεια στο Σπίτι...





ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 7.30 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ: ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΦΑΝΑΡΑ, ΡΟΦΙΤΗ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΣΑΛΚΙΤΖΗ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΑΣ! 






ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ                                                     ΠΡΟΣ:
                                                                                                           Υπ. Εσωτερικών Καστανίδη Χ.

Θέμα: Το μέλλον του Βοήθεια στο Σπίτι και των εργαζομένων – ΠΡΟΤΑΣΗ

Κ. Υπουργέ,
Όπως ξέρετε το πρόγραμμα ΒσΣ λήγει οριστικά στις 31/12/2011. Πλέον για να συνεχίσει, και οι εργαζόμενοι σε αυτό να παρέχουν τις υπηρεσίες τους θα πρέπει η πολιτεία να πάρει απόφαση.

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα ΒσΣ και οι εργαζόμενοι παρέχουν τόσα χρόνια πολυτιμότατες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους και ΑμεΑ  της περιφέρειας μας. Επειδή πιστεύουμε ότι το ΒσΣ και οι εργαζόμενοι  πρέπει να αποτελέσουν  τη βάση και τον πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής της χώρας μας αλλά και επειδή το ΒσΣ και οι εργαζόμενοι  πληρούν όλες τις προδιαγραφές αφού:

1.       Είναι πρόγραμμα με δέσμευση (συμφωνία της χώρας μας με Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνει υπηρεσία. Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (για απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και ίσων ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647 στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα επενδύσεων κ Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών.
2.       Εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από ΑΣΕΠ, με πλήρες ωράριο, δώρα ένσημα, επιδόματα.
3.       Που καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
4.       Που φροντίζουν τους ηλικιωμένους και ΑμεΑ  της χώρας μας που χωρίς τη ΒσΣ θα μείνουν στο έλεος της τύχης.
5.       Που εξοικονομεί χρήματα στο κράτος από τον περιορισμό της αλόγιστης συνταγογράφησης φαρμάκων, από τον περιορισμό στις άσκοπες διακομιδές  στο Νοσοκομείο μέσω της αγωγής και  προαγωγής υγείας που εφαρμόζουμε , την αποφυγή εγκλεισμού των ηλικιωμένων σε Ιδρύματα  και την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντας αξιοπρεπή διαβίωση.
6.       Τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες  πανελλαδικά (η συντριπτική πλειοψηφία) που παραμένουν στον τόπο τους  στην  περιφέρεια σε κάθε Νομό της χώρας δίνοντας ζωή και ελπίδα.
7.       Διαπίστωση – Έρευνα της ΚΕΔΚΕ που πιστοποιεί ότι με την λειτουργία του ΒσΣ εξοικονομούνται  πάρα πολλά χρήματα.
8.       Έρευνα της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας  που δείχνει το ΒσΣ ως την πιο αποδεκτή και δημοφιλή υπηρεσία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
9.       Έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη: Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας  από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: δράσεις, ελλείμματα και επικαλύψεις), δείχνει την «Βοήθεια στο Σπίτι» ως την υπηρεσία με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ως την πλέον καινοτόμα υπηρεσία σε επίπεδο Δημοτικής Αυτοδιοίκησης
10.    Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχια και στην ανέχεια,

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει και ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Ø  Να εξασφαλιστεί η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών ΒσΣ ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται επιτέλους κάθε μήνα και οι δαπάνες να είναι εξασφαλισμένες.
Ø  Να δημιουργηθούν Δ/νσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας (προβλέπεται άλλωστε και από τον Καλλικράτη) και νομοθετική ρύθμιση  για τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με όλο το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που ήδη εργάζεται και χωρίς επαναπροκήρυξη.

Και αν στη συγκεκριμένη δύσκολη χρονική περίοδο αυτό φαντάζει δύσκολο, κάθε δυσκολία είναι μία ευκαιρία για να γίνουν τα σωστά πράγματα. Και προφανώς το κριτήριο για το σωστό δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι η εύκολη λύση πρόκληση να παύσουμε μία τέτοια υπηρεσία τη στιγμή που ξέρουμε ότι τη θέλουμε και την χρειαζόμαστε. Οι δύσκολες καταστάσεις λοιπόν, πιστεύουμε ότι αποτελούν ευκαιρίες  όταν όμως ξέρουμε τι θέλουμε. Όταν ξέρουμε πλέον τι ζητάμε. Και αυτό δε μπορεί παρά να γίνει από την κεντρική διοίκηση. Από την πολιτεία.

Κ. Υπουργέ καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι γνωστά σε εσάς. Τα ξέρετε. Με την πρότασή μας αυτή απλά θέλουμε να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά σας ώστε να κάνετε το σωστό και να μην υποκύψετε στις «εύηχες και εύκολες σειρήνες» των καιρών.

Με τιμή
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


(Υπογραφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !