26 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Πιέρια μάγεψαν τους λάτρεις των 4Χ4 OFF ROAD



Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων & Ιδιοκτητών 4Χ4 και ATV 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2011 στα Πιέρια

Οι διαδρομές μοναδικές, για πολλούς μαγευτικές!
Η οργάνωση και η φιλοξενία εξαιρετική!


Αυτά ήταν τα λόγια όσων συμμετείχαν στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στην Πανελλήνια Συνάντηση Συλλόγων & Ιδιοκτητών 4Χ4 και ATV η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων» με διοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού (Ο.Π.Α.).
Ιδιοκτήτες τζιπ κάθε μορφής, από τα απλά και συνηθισμένα που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους, αλλά και «τέρατα» με τεράστιες μηχανές, ρόδες συναντήθηκαν στο Ελατοχώρι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ο.Π.Α. και του Σύλλογου Τετρακίνησης Βορείου Ελλάδος για να πάρουν μέρος στις διαδρομές στα Πιέρια, να γνωρίζουν το βουνό των Μουσών και των Μύθων.


Κι όσοι συμμετείχαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Οι διαδρομές στα Πιέρια ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Η φύση, η πολυποίκιλη χλωρίδα, τα μοναδικά τοπία και η θέα ήταν η ανταμοιβή τους. Φυσικά τα μέλη του Ο.Π.Α και οι δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν φρόντισαν οι διαδρομές να είναι ασφαλείς και «περιπετειώδεις», αλλά και η φιλοξενία να είναι αντάξια του Ξένιου Δίου που έριχνε τη σκιά του από απέναντι από τον Όλυμπο.
Στο διήμερο συμμετείχαν συνολικά 85 μέλη από 8 Συλλόγους 4Χ4 από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη (ΣΤΕΒΕ)  από την Καβάλα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόρεια Εύβοια, Εύριπο, Βόλο και Γρεβενά αλλά και πολλά μεμονωμένα άτομα από την Πιερία και αλλού. 

Τα πρώτα τζιπ έφτασαν την Παρασκευή το βράδυ 23 Σεπτεμβρίου ήταν έτοιμοι για την πρωινή διαδρομή του Σαββάτου που ξεκίνησε γύρω στις 11.00. Με αφετηρία το Ελατοχώρι κινήθηκαν με κατεύθυνση το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου διαμέσου του πανέμορφου δάσους της περιοχής «Κεραμίδα». Από το Χιονοδρομικό Κέντρο και ακολουθώντας την περιφερειακή πίστα έφτασαν στην κορυφή «Αρβανίτης» (2013 μ.)
Μετά από στάση ξεκούραση και την απόλαυση της εξαιρετικής πανοραμικής θέας προς Κοζάνη, Ημαθία, Πιερία και Θερμαϊκό ακολούθησαν παιχνίδια δεξιοτεχνίας.
Η κάθοδος ήταν εξίσου περιπετειώδης και κατέληξε μέσω του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Ελατοχώρι.

Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ οι αφίξεις αυξάνονταν συνεχώς το ραντεβού δόθηκε στο Δημοτικό γήπεδο της Ρητίνης όπου όλοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν στην τραμπάλα ενώ οι πιο «ζωηροί» δοκίμασαν την άνοδο και την πορεία στις πλαγιές γύρω από το γήπεδο.
Η πρώτη επιτυχία μετά από πολλές προσπάθειες πολλών ανδρών στην τραμπάλα ήρθε από γυναίκα και μάλιστα με την πρώτη της προσπάθεια. Αυτό βέβαια είχε τον ανάλογο «αντίκτυπο» στον ανδρικό πληθυσμό και όπως ήταν φυσικό οι προσπάθειες εντάθηκαν και η διασκέδαση κορυφώθηκε.
Ο τελικός απολογισμός ήταν τέσσερις προσπάθειες από τις δεκάδες που έγιναν (κάθε διαγωνιζόμενος είχε δικαίωμα σε τρεις προσπάθειες) να στεφτούν με επιτυχία.
Βραδιά κεφιού και διασκέδασης
Το βράδυ του Σαββάτου οι διοργανωτές φρόντισαν να ψυχαγωγήσουν και να διασκεδάσουν όλους τους καλεσμένους.
Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ελατοχωρίου οργανώθηκε μουσική βραδιά με τα νεανικά συγκροτήματα HARD ROSE και ANIMUS αλλά και με χορούς από Ουγγρικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα.
Η βραδιά κύλησε με πολύ κέφι μέσα στην αυλή του Σχολείου αλλά και στη συνέχεια στις τοπικές ταβέρνες και τα κλαμπ του Ελατοχωρίου.
Η μεγάλη διαδρομή της Κυριακής
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η διαδρομή των τζιπ ήταν μεγάλη και έκρυβε εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Ξεκίνησαν από το Ελατοχώρι με κατεύθυνση την Ρητίνη. Από την Ρητίνη ακολουθώντας τον δασικό δρόμο περνώντας από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία όπως ο καταρράκτης «Κρεμαστός» και θέσεις μοναδικής θέας προς Όλυμπο, Πιερία, Θερμαϊκό,  έγινε η πρώτη στάση για ξεκούραση στο οροπέδιο της Σαρακατσάνας.
Εδώ στο ορειβατικό καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης τα μέλη του  ΣΕΟ υποδέχτηκαν τους εκδρομείς προσφέροντας τσίπουρο και διάφορα εδέσματα. Επίσης οργανώθηκαν παιχνίδια δεξιοτεχνίας και laser gun.
Από τη Σαρακατσάνα αναχώρησαν με προορισμό την θέση «Μεσιά» και από εκεί στη θέση «Μάρμαρο» όπου βρίσκεται και το Αρχαίο Λατομείο Μαρμάρου. Μια ακόμη στάση για ξεκούραση απόλαυση της εξαιρετικής θέας και του μοναδικού τοπίου και κάθοδος για την Βρία όπου ήταν και ο τερματισμός
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού που διοργάνωσε την εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους εθελοντές που βοήθησαν, τους χορηγούς που συνέβαλαν στο κόστος της διοργάνωσης, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους τοπικούς φορείς Ελατοχωρίου και Ρητίνης, τους επαγγελματίες του Ελατοχωρίου που συνεργάστηκαν.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α. κ. Ν. Παντελιάδης, «το Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων αν και ξεκίνησε δειλά – δειλά φέτος, έδειξε πως με την συνεργασία όλων των φορέων της ορεινής Πιερίας μπορεί να αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων. Η επιτυχία των εκδηλώσεων που μέχρι τώρα διοργάνωσε έδειξε πως η περιοχή της ορεινής Πιερίας έχει και υποδομές και φορείς και ανθρώπους που μπορούν με οργάνωση και συνεργασία να αναδείξουν το «Φεστιβάλ Βουνού Πιερίων» σε κορυφαίο θεσμό.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά

Τους χορηγούς:
CAR service Μεταξάς, Κατάστημα Γερμανός, Opticon  Express (Θεσσαλονίκη), Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, Ασφάλειες Generalli, Toyota Πόδας,Τυπογραφείο Παναγιωτής, Γραβάνης Α.Ε,  Alpha HellAS Records, Κρέατα Τουλίκας, Ταβέρνα Τζιβαέρι, Κόκκινος φούρνος (Θεσσαλονίκη), Artestudio, AURA ACTIVE , Ο φούρνος της γειτονιάς (Θεσσαλονίκη), Βάσσου Ο.Ε, Ξυλεία Ανεστίδης,  Extreme Sports & Ποδήλατο, Ξενοδοχείο Πιερίων Μούσες,  IT Business.

Τους εθελοντές & υποστηρικτές:
Διασωστική ομάδα Πιερίας, ΣΕΟ Κατερίνης, Πολιτιστικό & μορφωτικό σύλλογο Ελατοχωρίου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Ρητίνης «Η ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ», το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, Τον Δασικό και Αγροτικό συνεταιρισμό Καταλωνίων και την Εθελοντική ομάδα Ελατοχωρίου,.

Επίσης ευχαριστούν θερμά τα φολκλορικά συγκροτήματα από την Ουγγαρία καθώς και τα συγκροτήματα  HARD ROSE  και ANIMUS για την όμορφη μουσικόχορευτική βραδιά.

Τους χορηγούς επικοινωνίας των εκδηλώσεων “PieriaLife.gr”, “Εφημερίδες ΕΠΤΑ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, “Εφημερίδα Ενημέρωση και Αγγελίες” και το “elatohori.net”.

Τέλος ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !