12 Σεπτεμβρίου 2011

Έκλεισε τις "Πύλες" της η 27η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στις αρχές Σεπτεμβρίου και, παραδοσιακά, σηματοδοτεί για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής την είσοδο του φθινοπώρου.


Και τις επτά ημέρες που διήρκησε η 27η Εμποροπανήγυρη υπήρξε αθρόα προσέλευση επισκεπτών, ενώ το πολιτιστικό μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν εμπλουτισμένο με λαϊκούς και παραδοσιακούς μουσικοχορευτικούς ήχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Κυριακή 4 έως και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011, χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών προσήλθαν στην εμποροπανήγυρη, αναζητώντας αγοραστικές ευκαιρίες και ψυχαγωγία ή κάνοντας απλά μια βόλτα στο γνώριμο σε όλους  χώρο.

«Όλες αυτές τις ημέρες η Εμποροπανήγυρη είχε κόσμο με αποτέλεσμα να αποτελέσει και μια οικονομική ανάσα για τους 200 και πλέον εκθέτες που έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση. Παρά την οικονομική κρίση η εμποροπανήγυρη εξακολουθεί ακόμη να συγκινεί τμήμα του πληθυσμού της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής καταδεικνύοντας ότι είναι ταυτισμένος θεσμός με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό κόσμο» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα:

«Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε λοιπόν την εμποροπανήγυρη, όχι μόνο για εθιμικούς και παραδοσιακούς λόγους. Αλλά και γιατί, εκτός από έθιμο ζωντανό, είναι και απαίτηση των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που ειδικά σήμερα, στην περίοδο της παρατεταμένης ύφεσης, πλήττονται από την οικονομική συγκυρία».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !