6 Σεπτεμβρίου 2011

Άνοιξε τις πύλες της η 27η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης !



 Τα εγκαίνια της 27ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης έγιναν την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Ανδρομάχης από τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος επισκεπτών. Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.


Την επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων :  Η Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης, θεσμός που  αντέχει στο χρόνο, είναι όχι απλά ένας σταθμός στην εμπορική δραστηριότητα της τοπικής αγοράς, αλλά και μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκων, μια ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και φυσικά, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ευρύτερη απήχηση.

Αυτό που διαχρονικά κρατά ζωντανό το θεσμό εδώ και πολλές δεκαετίες είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Παραδοσιακά η εμποροπανήγυρη συνθέτει ένα αντάμωμα, ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης, συνεργασίας και  προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου.

Ανάλογες εικόνες, αποτυπώνονται και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στους χώρους του και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς, έμπνευσης και φαντασίας. Γενικότερα η εμποροπανήγυρη αποτελεί μια εβδομάδα ευχάριστης ψυχαγωγίας εν μέσω μιας στενάχωρης κατάστασης που έχει προκληθεί από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα.

 Ο Δήμος Κατερίνης ακολουθώντας μια παράδοση ετών που προσελκύει πλήθος επαγγελματιών και κυρίως επισκεπτών, σας καλεί να συμμετέχετε και φέτος ενεργά στη  λαϊκή, αυθεντική αυτή γιορτή».

Σάββας Χιονίδης: Μεγάλα έργα σε εξέλιξη

Επιπλέον, ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε και σε μία σειρά παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής που είναι σε εξέλιξη ή που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και δίνουν λύσεις σε μείζονα ζητήματα: «Σήμερα έχουν ξεκινήσει ήδη τέσσερα μεγάλα έργα. Η αποχέτευση του Σβορώνου. Φροντίζουμε για το μέλλον – και μετά την επίλυση του ζητήματος του  νερού στην Κατερίνη – κάνουμε στον Σβορώνο τη νέα μας δεξαμενή ύδρευσης έξι χιλιάδων κυβικών μέτρων, ένα πραγματικά μεγάλο έργο.  Παράλληλα, ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης στις περιοχές της Γανόχωρας, του Αη Γιάννη και της  Νεοκαισάρειας. Εντός του μήνα ξεκινά και το έργο  του θεάτρου και χώρου πολιτισμού στην περιοχή των  ΚΤΕΛ. Επιπλέον, εξασφαλίσαμε 5.000.000. ευρώ για«Αστικές αναπλάσεις στις περιοχές Κέντρου και Αστών της πόλης της Κατερίνης». Γενικότερα τρέχουν τα προγράμματα και ευχαριστώ στο σημείο αυτό για την συμβολή τους και τους  βουλευτές, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και όλους τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταβάλλουμε ενωμένοι τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη κοινών στόχων. Παρά την  συγκυρία και την οικονομική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε, δίνουμε τη μάχη μας,  με δυναμισμό, αισιοδοξία και στηρίζουμε τον τόπο μας».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 27η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ  200 και πλέον εκθέτες λαμβάνουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Επιπλέον, τις υπηρεσίες τους προσφέρουν μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, ενώ στην είσοδο της Εμποροπανήγυρης προβάλλεται σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό(επιμέλεια Μιράντα Παπά, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος), με εικόνες από το χθες της Κατερίνης.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίστηκαν - αμέσως μετά το πέρας των εγκαινίων - με την συναυλία αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Το μουσικό σχήμα παρουσίασε στο κοινό ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας. Η Ορχήστρα(σε επιμέλεια Παναγιώτη Λυμπανοβνού), παρουσίασε τα πιο δημοφιλή τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την φετινή διοργάνωση συνεχίζονται την Τετάρτη 07/09/2011 στις 20:30 με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους πολιτιστικούς συλλόγους:

- Ένωση Ποντίων Πιερίας
- Θρακικός Γανόχωρας
- Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»
- Σύλλογο Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !