8 Σεπτεμβρίου 2011

Λιτόχωρο: 25ος ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου στις 11/9



Την ερχόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στον Όλυμπο ο 25ος ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου, που κάθε χρόνο διοργανώνει ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Η διαδρομή είναι 35,134 χλμ και εξελίσσεται στις κορυφές και παρυφές του Ολύμπου.


Ο Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης, μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας αναρρίχησης καθώς επίσης και της ελληνικής ομοσπονδίας χιονοδρομίας, διοργανώνει τον αγώνα αυτό επί 25 χρόνια με σκοπό να συμβάλλει στη διάδοση των αθλημάτων του βουνού, την ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού, τη σύσφιξη σχέσεων νέων ανθρώπων καθώς και την ανάδειξη των ξεχωριστών φυσικών καλλονών του Ολύμπου.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από οργανωτική επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Αναστάσιου Τερζίδη, με τη συμπαράσταση του δήμου Δίου-Ολύμπου.


Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια διοργάνωσης, αποτελώντας έναν από τους πιο αξιόλογους θεσμούς του ορειβατικού αθλητισμού της χώρας.
Ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του από μια ιδέα του ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Θεσσαλονίκης το 1986. Τότε μια ομάδα ορειβατών του συλλόγου, με το ανήσυχο πνεύμα που τους διέκρινε, συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας ενός μαραθωνίου δρόμου στον χώρο του βουνού και μάλιστα στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο.
Ο ορειβατικός μαραθώνιος δρόμος Ολύμπου συγκεντρώνει το πανελλήνιο αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον του ορειβατικού κόσμου, για τους εξής λόγους:
Το όνομα του Ολύμπου με ιστορία χιλιετηρίδων αποτελεί τόπο έλξης για Έλληνες και ξένους από ολόκληρο τον κόσμο. Οι ξεχωριστές φυσικές καλλονές του Ολύμπου σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους παρέχουν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής τόσο ενός αγώνα αντοχής όσο και της κλασσικής ορειβασίας.
Η αίγλη που προσφέρει η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, οφειλόμενη κυρίως στο μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών από όλα σχεδόν τα ορειβατικά και χιονοδρομικά σωματεία, καθώς και μαραθωνοδρόμων – δρομέων διαφόρων αθλητικών συλλόγων.
Οι συμμετέχοντες στον αγώνα και το πλήθος των θεατών που κατακλύζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα την περιοχή όπου εξελίσσεται, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν αλλά και ο τρόπος απονομής των επάθλων.
Ενδιαφέρον ιδιαίτερο παρουσιάζει ο πανηγυρικός τερματισμός των δρομέων στην πλατεία του Λιτοχώρου δήμου Δίου-Ολύμπου. Οι δρομείς ξεκινώντας από τα 900 μέτρα υψόμετρο διέρχονται από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής που είναι το οροπέδιο των μουσών στα 2.650 μέτρα και τέλος τερματίζουν στα 400 μέτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !