30 Αυγούστου 2011

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross στο Λιτόχωρο




Αγωνιστικού αλλά και τουριστικού χαρακτήρα αναμένεται να είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Λιτόχωρο και ευρύτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω των αγώνων μοτοσικλέτας που θα γίνουν το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη δημοτική πίστα motocross Λιτοχώρου, χώρος που βρίσκεται πάνω από τον κόμβο της εθνικής οδού.



Στους αγώνες θα συμμετάσχουν δεκάδες μοτοσικλετιστές από πολλά μέρη της χώρας (ο κατάλογος των συμμετοχών δεν έχει κλείσει ακόμη) ενώ παράγοντες και στελέχη του motocross, φίλοι των μοτοσικλετιστών αλλά και φίλοι του αθλήματος αναμένεται να δώσουν το «παρών» στον αγωνιστικό χώρο και στις φυσικές εξέδρες της πίστας.
ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η διοργάνωση των αγώνων, εδώ και 10 περίπου χρόνια (από το 2002), γίνεται από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π) στο πλαίσιο του 4ου γύρου motocross για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας μοτοσικλέτας Ελλάδος (Ο.Μ.Ε.).


Είναι η πρώτη διοργάνωση μετά το καλοκαιρινό break του πρωταθλήματος και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην αμφιθεατρική πίστα του Λιτοχώρου οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες από όλες τις οπτικές γωνίες, γι αυτό και το θέαμα γίνεται συναρπαστικό.
Αγωνιστικά η ροή των αγώνων θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3/9
Συγκεκριμένα, το Σάββατο οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με τις ελεύθερες δοκιμές των κατηγοριών MX2, 85+65cc, MX1 και OPEN.
Στη συνέχεια, στις 11.55 θα ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και των τετράροδων ATV QUAD (τις γνωστές «γουρούνες») που παίρνουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Η ημέρα θα κλείσει με την πραγματοποίηση του πρώτου σκέλους των αγώνων των κατηγοριών 65cc και 85cc, OPEN και QUAD.
Να σημειωθεί ότι όλες οι κατηγορίες μοτοσικλετών αγωνίζονται σε δύο σκέλη εκ των οποίων το πρώτο για τις προαναφερόμενες κατηγορίες πραγματοποιείται το Σάββατο 4/9.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4/9
Την Κυριακή οι ελεύθερες δοκιμές (ζέσταμα) των κατηγοριών ξεκινούν στις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 11.00 το πρωί, οπότε 10 λεπτά αργότερα (11.10 π.μ.) θα γίνει η εκκίνηση της κύριας κατηγορίας MX2 όπου αναμένεται να γίνουν οι μεγάλες μάχες για το πρωτάθλημα.
Θα ακολουθήσουν οι κατηγορίες 65cc και 85cc, MX1 και OPEN. Στις 14.05 ξεκινούν τα δεύτερα σκέλη των κατηγοριών MX2, MX1 και QUAD, οπότε και ολοκληρώνεται το αγωνιστικό σαββατοκύριακο.
Απονομές κυπέλλων θα γίνουν μετά το τέλος των αγώνων.
Σύμφωνα με τη ροή του προγράμματος (και αν αυτό απαιτείται) θα γίνει κατάβρεγμα του αγωνιστικού χώρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο σύλλογος μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π) με ανακοίνωσή του εκφράζει ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή του δήμου Δίου-Ολύμπου «για την πολύτιμη βοήθειά του, με τη διάθεση χωματουργικών μηχανημάτων και χωμάτων για τη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου».
Επίσης, ο ΣΥΜΟΛΙΠ καλεί τους δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, να βρεθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη δημοτική πίστα του Λιτοχώρου, προκειμένου να απολαύσουν θέαμα από ένα δυναμικό μηχανοκίνητο σπορ και να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αναβατών για διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !