23 Αυγούστου 2011

Κατερίνη: Κατασχέσεις χιλιάδων λαθραίων προιόντων στην Παραλία...με Υπογραφή Θανάση Μαντσούκα



Νέες εξορμήσεις για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην Παραλιακή ζώνη του Δήμου, που είχαν ως αποτέλεσμα κατασχέσεις χιλιάδων λαθραίων προϊόντων διενήργησε – το περασμένο Σάββατο - μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Λεπτοκαρυάς, της Ομάδας Δίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος.


Τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης είχαν ο Α’ Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Αθανάσιος Μαντσούκας και ο Υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Λεπτοκαρυάς Βασίλης Σαϊδές.

 Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στην Παραλία(οδός Αγίου Νικολάου), όπου έγιναν κατασχέσεις περίπου 9900 τεμαχίων προϊόντων ένδυσης, γυαλιών ηλίου, ρολογιών, παιχνιδιών κ.α. όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών(τσάντες, αξεσουάρ κ.ο.κ.).
Γιώργος Ίτσιος: «Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου θα συνεχιστούν»
«Η πάταξη του παράνομου εμπορίου, που  πλήττει  τους νόμιμους επαγγελματίες και μικροεμπόρους είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Η αντιμετώπιση του φαινομένου, αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής αρχής, καθώς το παραεμπόριο, επηρεάζει την νόμιμη επιχειρηματικότητα, αλλά αφορά και τους ίδιους τους καταναλωτές, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με εντολή του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, θα συνεχιστούν συστηματικά», τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος.

Όπως είναι γνωστό, τα  κατασχεθέντα προϊόντα  αποδίδονται αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους με σύνθλιψη. Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών,  κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα των συστηματικών ελέγχων για τον δραστικό περιορισμό του παραεμπορίου στην περιοχή μας είναι απτά. Ειδικότερα, έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις σε προϊόντα παραεμπορίου, που έχουν πραγματοποιήσει μικτά κλιμάκια της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Ίτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !