26 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση «συμμάζεμα» στα τραπεζοκαθίσματα από τον Δήμο Κατερίνης


 

Καμία ανοχή στην κατάληψη δημόσιου χώρου
 Τάξη στην αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή, καθώς ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και του χώρου που επιτρέπεται να καλύψουν με τραπεζοκαθίσματα.



Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Παρασκευής, η Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης και η Υπηρεσία Καθαριότητας, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των Αντιδημάρχων Ζήνωνα Σατραζέμη, Γιώργου Ίτσιου και Δημήτρη Βαϊνά, απομάκρυναν τραπεζοκαθίσματα που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στην Ολυμπιακή Ακτή και στο κέντρο της πόλης, ενώ βεβαίωσαν και τις σχετικές παραβάσεις.



Η συντεταγμένη προσπάθεια των τριών Αντιδημαρχιών του Δήμου Κατερίνης (Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Αστυνομίας και Καθαριότητας), για την πρώτη αυτή εκκαθάριση πραγματοποιήθηκε, αφού είχαν προηγηθεί οι νόμιμες προειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.



ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Μήνυμα κατά πάντων για την εφαρμογή του νόμου αναφορικά με τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου έστειλε με δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης: «Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνδημότες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έχουν βγάλει τραπεζοκαθίσματα σε διάφορα σημεία της πόλης(και δεν έχουν πληρώσει για να πάρουν τη νόμιμη άδεια), να προχωρήσουν άμεσα στην αφαίρεσή τους γιατί στις επόμενες εξορμήσεις, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση όχι μόνο να αφαιρέσουμε  αλλά και να επιβάλλουμε το προβλεπόμενο βαρύ πρόστιμο».



ΕΥΘΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 Και ο κ.Σατραζέμης συνέχισε στις δηλώσεις του:«Αντιλαμβάνομαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και προσπαθούμε να διευκολύνουμε όλους τους επαγγελματίες από το δικό μας μετερίζι, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όμως πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πάνω από τον νόμο δεν βρίσκεται κανείς. Οι τρεις Αντιδήμαρχοι έχουμε ευθεία εντολή του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη να εφαρμόσουμε το νόμο προς κάθε κατεύθυνση. Θέλουμε την κατανόηση και την συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».



ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ν.1900/90 υποχρεούται η δημοτική αρχή μετά και την δεύτερη έγγραφη διαπίστωση της παράβασης να προχωρήσει στην αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων και να επιβάλλει το αναλογούν πρόστιμο που αντιστοιχεί στο τριπλάσιο ανά τ.μ. της μέγιστης επιβληθείσας τιμής από το Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Κατερίνης για κατάληψη χώρου(160 ευρώ ανά τ.μ. επί της αυθαιρεσίας).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !