23 Αυγούστου 2011

Φτέρη, σημείο αναφοράς κατοίκων της Καρίτσας.




* Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΦΤΕΡΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
* ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Τις ευχαριστίες του προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και προς την περιφερειακή ενότητα Πιερίας και την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, εκφράζει ο σύλλογος της Φτέρης για τις εργασίες ομαλοποίησης του δρόμου προς το χωριό, που πραγματοποιήθηκαν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Δίου-Ολύμπου παραχώρησε το χαλίκι που στρώθηκε στον δρόμο ενώ η περιφερειακή ενότητα Πιερίας παραχώρησε το γκρέηντερ για ομαλοποίηση της οδού.
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η ευκολότερη πρόσβαση πάρα πολλών κατοίκων της Καρίτσας προς τη Φτέρη, περιοχή στην οποία διατηρούν εκτάσεις ή και κατοικίες, προκειμένου να γιορτάσουν την Παναγιά στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού.

Η ΦΤΕΡΗ
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο εορτάζεται πανηγυρικά η Κοίμηση της Θεοτόκου, με Θεία Λειτουργία στον κεντρικό Ναό του χωριού και με πολιτιστικές εκδηλώσεις στον χώρο του Αγίου Αθανασίου. Άλλωστε, οι κάτοικοι της Καρίτσας διατηρούν αρκετά από τα σπίτια τους στη Φτέρη και κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνονται κατά οικογένειες στο χωριό.
Η Φτέρη είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη σε υψόμετρο 1.300 μέτρων πάνω από τα Πιέρια. Ο Τίταρος και τα Πιέρια σχηματίζουν μια βαθιά κοιλάδα, αυτήν της Φτέρης, όπου κυλάει το ρέμα «Μαυρονέρι» ή «Πύργος», κι ένα οροπέδιο στα βορειοδυτικά της υψηλότερης κορυφής, πάνω από τον Bελβενδό, που έχει και θέα στις λίμνες του Aλιάκμονα.
Αυτό το εξαιρετικής φύσης και θέσης χωριό, τα τελευταία χρόνια, έχει την εμφάνιση ενός αναπτυσσόμενου οικισμού, επειδή ακριβώς έχουν γίνει αρκετά βήματα βελτίωσης σε σχέση με το παρελθόν. Αποτελεί δε σημείο αναφοράς, κατοικίας αλλά και αναψυχής για τους κατοίκους της Καρίτσας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !