28 Αυγούστου 2011

Μεγάλη επιτυχία, για 19η χρονιά, σημείωσε το πανηγύρι της Παναγίας Σουμελά Κατερίνης



Μια από τις αξιολογότερες εκδηλώσεις του, το 19ο  ποντιακό παραδοσιακό του πανηγύρι, διοργάνωσε και φέτος με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου 2011, ο ποντιακός σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».


Σε κυψέλη πολιτισμού και παράδοσης μετατράπηκε για δυο και μοναδικές βραδιές ο χώρος μπροστά στη νέα πολιτιστική στέγη του συλλόγου, όπου και φιλοξενήθηκαν τα πολιτιστικά δρώμενα, με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με την συμμετοχή του κόσμου να έχει ξεπεράσει κάθε δυνατή προσδοκία, καθώς για πολλοστή φορά τα μέλη, οι φίλοι του  συλλόγου αλλά και πολλοί συμπολίτες και επισκέπτες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους απεύθυνε η διοίκηση.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο ολόκληρου του Ελληνισμού, κυρίως όμως του Ποντιακού, που τόσο λάτρεψαν και εξακολουθούν να λατρεύουν οι Πόντιοι.

ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρακαταθήκη λοιπόν στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης αλλά και γνωριμία της νέας γενιάς με τις παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτέλεσε και το φετινό Ποντιακό Πανηγύρι, συμπληρώνοντας 19 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης πολιτιστικής προσφοράς.
Την παράσταση, κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, έκλεψαν τα χορευτικά τμήματα του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Ν. Παντελεήμονα που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας καθώς και τριών τμημάτων  της «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», που παρουσίασαν με  ξεχωριστό τρόπο παραδοσιακούς  χορούς του Πόντου.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων λάμπρυναν επίσης τη βραδιά με τις χορευτικές τους επιδόσεις ο σύλλογος Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» καθώς και η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης, με κορυφαία στιγμή την από κοινού παρουσία των δύο συλλόγων.
Οι δύο βραδιές κορυφώθηκαν με ένα μαραθώνιο ποντιακό γλέντι, στο οποίο και συμμετείχε πλήθος κόσμου, όπου την παράσταση έκλεψε ο παλμός και η παρουσία της νεολαίας. Ξεχωριστό χρώμα έδωσε ο εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό στίγμα, αφού εκτός του συλλόγου, με την έκθεση βιβλίου και το φωτογραφικό υλικό,   συμμετείχαν ο σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» και ο σύλλογος Φίλων του Ψ.Ν.Π.Ο. «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ».

Παραδοσιακοί Πόντιοι καλλιτέχνες, οι :Μιχάλης Κουρτίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Δημήτρης Αμπερίδης, Βαγγέλης Αναστασιάδης, Χρήστος Ιωαννίδης, Γιώργος Αμπερίδης και Νίκος Χατζηιωαννίδης, αλλά και όμάδα ερασιτεχνών τραγουδιστών, μελών της χορωδίας  του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων, κρατώντας αμείωτο το κέφι.
Το παρόν έδωσαν , το επίτιμο μέλος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ευρώπης και συμπαραστάτης μας κ. Αμανάτης Ταγγαλίδης, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε του τόπου μας, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων και σωματείων, αντιπροσωπείες ποντιακών συλλόγων και δημοσιογράφοι από άλλες πόλεις και τη Γερμανία, ομάδες παλαιμάχων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Ατρόμητου Κατερίνης ,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.  
Το διοικητικό Συμβούλιο του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και όλους τους ηθικούς και υλικούς συμπαραστάτες, τους εθελοντές, τα μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν στην άρτια και επιτυχή διοργάνωση του 19ου ποντιακού παραδοσιακού πανηγυριού, καθώς επίσης και όλους τους χορηγούς που για μια ακόμη χρονιά στήριξαν τα δρώμενα του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !