24 Αυγούστου 2011

Κατερίνη: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ


           
Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 27ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.




Περισσότεροι από 200 εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην φετινή διοργάνωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν την εμποροπανήγυρη, φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.


ΘΕΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε χαιρετισμό του, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης  τονίζει μεταξύ άλλων:«..η Εμποροπανήγυρη συγκροτεί ένα τύπο οικονομίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι κάτι περισσότερο από ένα σημείο πώλησης καταναλωτικών αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης, θεσμός που  αντέχει στο χρόνο, είναι όχι απλά ένας σταθμός στην εμπορική δραστηριότητα της τοπικής αγοράς, αλλά και μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκων, μια ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και φυσικά, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ευρύτερη απήχηση. 

Αυτό που διαχρονικά κρατά ζωντανό το θεσμό είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.

Παραδοσιακά η εμποροπανήγυρη συνθέτει ένα πολύχρωμο αντάμωμα, ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης, συνεργασίας και  προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου.

Ανάλογες εικόνες, αποτυπώνονται και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στους χώρους του και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς, έμπνευσης και φαντασίας.

Γενικότερα η εμποροπανήγυρη αποτελεί μια εβδομάδα ευχάριστης ψυχαγωγίας εν μέσω μιας στενάχωρης κατάστασης που έχει προκληθεί από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα.

 Ο Δήμος Κατερίνης ακολουθώντας μια παράδοση ετών που προσελκύει πλήθος επαγγελματιών και κυρίως επισκεπτών, σας καλεί να συμμετέχετε και φέτος ενεργά στη  λαϊκή, αυθεντική αυτή γιορτή».
             

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
            Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- Κυριακή 04/09
Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων
Ώρα 20:30: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα από την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης(Επιμέλεια  Παναγιώτης Λυμπανοβνός)
-Τετάρτη 07/09
Ώρα 20:30 Χοροί και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους:
- Ένωση Ποντίων Πιερίας
- Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»
- Σύλλογος Κρητών Κατερίνης «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !