2 Μαΐου 2011

Γιορτή Εθελοντισμού στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στη γιορτή με 5 περίπτερα. 

Έναρξη του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2011»


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Η Ομάδα μας, μαζί με την «Ποδηλατική Από-δραση», οργανώνουν  την 6η, 7η και 8η Μαΐου 2011, την πρώτη Γιορτή Εθελοντισμού στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης.
Ομάδες και σύλλογοι ενεργών πολιτών του νομού μας, οι οποίες με την παρουσία τους προάγουν την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, έκριναν σκόπιμο να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες και μέσα από αυτή τη τριήμερη παρουσίαση του έργου τους, να ενημερώσουν και να προτρέψουν και άλλους να συμμετέχουν στις δράσεις τους.
Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που θα δώσει τη δυνατότητα και στις ίδιες τις εθελοντικές οργανώσεις να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις.
Έτσι, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαΐου και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 7 Μαΐου, ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης θα γεμίσει χρώματα και ζωντάνια. Ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα στηθούν, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις των φορέων, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τους σκοπούς που υπηρετεί ο κάθε σύλλογος - ομάδα από μέλη του που θα βρίσκονται εκεί.
Με την ευκαιρία αυτή, θα εγκαινιάσουμε τη νέα περίοδο εθελοντικής πυροπροστασίας 2011 και το 4ο κατά σειρά «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος». Επίσης, θα παρουσιάσουμε 4 νέες ομάδες/δράσεις, που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα των πεζών.
Θα βρισκόμαστε δύο ολόκληρες ημέρες στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού και να στηρίξετε ενεργά τις δράσεις της ομάδας μας αφιερώνοντας λίγες ώρες από τον ελεύθερό σας χρόνο.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα συμμετέχει στη γιορτή με 5 περίπτερα:
1. «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2011»
Εθελοντική πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων. Θα λειτουργήσει 3ο παρατηρητήριο στην Πλάκα Λιτοχώρου και υπολογίζεται πως φέτος  θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας. Δηλώστε συμμετοχή το επόμενο Σαββατοκύριακο στο περίπτερο 1!
2. «500 Παιδικά Βιβλία για τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη»
Φέρτε στο περίπτερο 2 παιδικά βιβλία που δεν τα χρειάζεστε! Τα έχει ανάγκη το τμήμα παιδικού βιβλίου της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε μειονέκτημα. Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου! Αδειάστε τα ράφια της βιβλιοθήκης σας και δημιουργήστε χώρο …χαρίζοντας.
3. «Οικιακή κομποστοποίηση»
Μπορούμε να μειώσουμε κατά 35% τα σκουπίδια μας κάνοντας τη διαλογή των σκουπιδιών στη βάση. «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου» στο περίπτερο 3.  Κατασκευάστε έναν κομποστοποιητή στον κήπο σας με απλά υλικά και αρχίστε σήμερα. Ελάτε να μάθετε, τι πετάμε στον κομποστοποιητή και πως τον λειτουργούμε.
4. «Τηγανέλαιο & Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων»
Ένα λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρων νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια! Το χρησιμοποιημένο λάδι δεν το πετάμε στο νεροχύτη! Το μαζεύουμε. Ανακυκλώστε μαζί μας. Αδειάστε το στο βαρέλι της ομάδας μας που έχουν ζωγραφίσει οι μαθητές της Βρίας, στο περίπτερο 4.
5. «Για τον πεζόδρομο της πόλης μου»
Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση στον πεζόδρομο της πόλης μας βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.  Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τον εξευτελισμού του νόμου και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Θέλουμε πίσω τον πεζόδρομό μας! Υπάρχει λύση; Ναι! Ελάτε στο περίπτερο 5 της ομάδας μας να το συζητήσουμε και να δράσουμε όλοι μαζί!
6. «Ποδηλατώ για την πόλη μου» 
Μια δράση διαρκείας, εδώ και τρία χρόνια, με βασικό αίτημα την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στις 11:00 το πρωί συμμετέχουμε στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. Ορθοπεδαλιές από την Κεντρική Πλατεία ως την Παραλία και επιστροφή. Ενώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε έργα, γιατί από λόγια, υποσχέσεις και εξαγγελίες είμαστε …χορτάτοι.  Χωρίς…περίπτερο!
Την Παρασκευή το βράδυ, μουσική συναυλία με ροκ μουσική στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.
Παρακαλούνται τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών, οι φίλες και οι φίλοι που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την 1ηΓιορτή Εθελοντισμού στην πόλη μας. Τα περίπτερα ενημέρωσης της ομάδας μας θα στηθούν στον πεζόδρομο, μεταξύ της κεντρικής Πλατείας και της οδού Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !