27 Απριλίου 2011

H Πασχαλιάτικη εκδήλωση στην Παλιά Βροντού



Στον ερειπιώνα της Παλιάς Βροντούς πραγματοποιήθηκε χθες, όπως κάθε χρόνο, η καθιερωμένη πασχαλιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Βροντούς. 
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, του μοναδικού κτίσματος της Παλιάς Βροντούς που είναι όρθιο και που σώζεται μέχρι σήμερα. 
Ακολούθησε γιορτή στο χοροστάσι που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησιά, γιορτή που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ενώ παρατέθηκαν πασχαλινά εδέσματα που παρασκευάστηκαν με φροντίδα του πολιτιστικού συλλόγου, αυγά και κρασί. 
Η γιορτή άνοιξε με σύντομη ομιλία του προέδρου του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ο οποίος αναφέρθηκε στην Παλιά Βροντού, στο πασχαλιάτικο έθιμο και στην αναβίωσή του. 
Παρόντες ήταν ο εφημέριος της Βροντούς, ο βουλευτής Θ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι βουλευτών και φορέων, η αντιπεριφερειάρχης Σ. Μαυρίδου, ο τ. νομάρχης της τ. νομαρχίας Γ. Παπαστεργίου, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, οι αντιδήμαρχοι Μ. Τσιμήτρη και Δ. Μυλωνέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Δημόπουλος, Σ. Νούλα και Σ. Ζουρζούρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δ. Τσιμήτρης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος καθώς και άλλα στελέχη της νομαρχιακής της ΝΔ, τ. δημοτικοί σύμβουλοι Δίου και πολλοί κάτοικοι της Βροντούς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !