13 Απριλίου 2011

Κατερίνη: Κατά 53% μειώθηκε το έλλειμμα επί Αστέριου Φαρμάκη





Ξεκίνησε από χθες η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου
Στη λειτουργία του νοσοκομείου και ειδικότερα στον οικονομικό απολογισμό για το 2010, στις υπηρεσίες, τα τμήματα, τις ελλείψεις και μια σειρά άλλων θεμάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, καθώς επίσης και ο διευθυντές τμημάτων του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα στη λειτουργία των τμημάτων τους αναφέρθηκαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής διοικητής Όμηρος Λιάμος, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Καραθάνος, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιορδάνης Σταματίδης, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής κα Γρηγοράκη και οι δυο υποδιευθύντριες, καθώς επίσης και η κα Ελένη Θώδη υπεύθυνη εισπράξεων.


ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης το νοσοκομείο Κατερίνης έχει σημειώσει πρωτιές, όπως για παράδειγμα στη σύνταξη ισολογισμού που έγινε στις 31 Μαρτίου για πρώτη φορά, ενώ από χθες ξεκίνησε ο έλεγχος των ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό.
Στη σύνταξη και το κλείσιμο του ισολογισμού βόηθησε όπως είπε ο διοικητής και το γραφείο "Δήλος Οικονομική" του κ. Κώστα Ζησόπουλου.



Επίσης όπως είπε η 3η ΔΥΠΕ στην οποία εντάσσεται και το νοσοκομείο Κατερίνης αναδείχθηκε 1η σε ότι αφορά τη διαχείριση των νοσοκομείων στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογραφεί στα νοσοκομεία.
Επιπλέον το νοσοκομείο Κατερίνης είναι το 2ο μετά το νοσοκομείο Παπανικολάου στο ύψος της χρηματοδότησης με 684.000 ευρώ σε σύνολο 17 νοσοκομείων.
Επιπλέον τα ιατρικά εργαστήρια του νοσοκομείου είναι στην 6η θέση πανελλαδικά για την αξιοπιστία της εργαστηριακής ανάλυσης.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη πέρυσι τον Ιούλιο το νοσοκομείο είχε έλλειμμα 5.285.452 ευρώ. "Το έλλειμμα μειώθηκε κατά 53% φέτος. Πέσαμε στα 2.478.752 ευρώ, εξοικονομήσαμε δηλαδή 2.806.700 ευρώ. Στις αγορές σημειώθηκε πτώση 18,32%, στα φάρμακα 21,7%. Μειώσαμε τις τιμές και δεν κόψαμε τα φάρμακα" τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία του απολογισμού όπως υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στοίχισε μόνο 20 χιλιάδες ευρώ με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου που διέθεσαν πολλές ώρες ακόμη και τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.
Αύξηση σημειώθηκε στο προσωπικό ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, Συγκεκριμένα έγιναν προσλήψεις 5 επικουρικών με 8μηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ, και σε εξέλιξη είναι κρίσεις 13 γιατρών.
Για πρώτη φορά όπως τόνισε ο διοικητής υπάρχει γαστρεντερολόγος και εντός των μηνών θα υπάρχει και ουρολογική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !