13 Απριλίου 2018

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μια σπάνια και όμορφη συνάντηση δύο μουσικών σχημάτων από την Ρωσία και την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο δημαρχείο του πρώην δήμου Δίου, στην Κονταριώτισσα.

Συγκεκριμένα 15 φοιτήτριες μουσικής, της Πνευματικής Ακαδημίας Αγίας Πετρούπολης, που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από την ιερά μονή του οσίου Εφραίμ, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και ένωσαν τις μουσικές τους.
Τραγούδησαν αλλά και χόρεψαν γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και Ρώσων συνθετών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η μουσική ενώνει και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.
Να σημειωθεί πως η διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, ξενάγησε τις φοιτήτριες από την Αγία Πετρούπολη, στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο του Δίου, καθώς και στο μουσείο του εθνικού δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Περιττό να πούμε πως κατενθουσιάστηκαν από τις ομορφιές της Πιερίας,  ενώ για τη φιλοξενία στη μονή του οσίου Εφραίμ και γενικώς όλων των ανθρώπων της περιοχής, δηλώνουν πως είναι πρωτόγνωρη και μοναδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !