3 Μαρτίου 2018

Φοιτητική ζωή στην Κοζάνη! Ο δεκάλογος!



Η Κοζάνη είναι περίφημος φοιτητικός προορισμός για τους νεαρούς και τις νεαρές με «πολυτεχνικές» διαθέσεις, και σίγουρα όχι μάταια!


Για να μην μένουμε, όμως, σε απλές δηλώσεις, πάμε να δούμε 10 λόγους για τους οποίους η Κοζάνη είναι ο απόλυτος προορισμός για φοιτητές.


1. Η Κοζάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, γι’ αυτό και όλο το «παιχνίδι» παίζεται εκεί. Πρόκειται για μια αρχοντική πόλη που έχει αναδειχθεί ως «Η πόλη του βιβλίου». Έχει την δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, με σπάνιο αρχειακό υλικό, κάποια πολύ ιδιαίτερα μουσεία, όμορφες εξοχικές περιοχές γύρω, ένα απίθανο δημοτικό πάρκο και κυρίως, απίστευτη κουζίνα!

2. Η ιεροτελεστία του καφέ στην Κοζάνη ξεκινά ως εξής: Οι παρέες συναντώνται κάτω από το γραφικό ρολόι της πλατείας Νίκης, της κεντρικής πλατείας της πόλης, και έπειτα προχωρούν προς τον πεζόδρομο της όπου ορδές φοιτητών κοσμούν τις απανταχού καφετέριες.

3.  Ο πεζόδρομος της Κοζάνης φιλοξενεί και την νυχτερινή της ζωή, η οποία δεν είναι καθόλου μονότονη! Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μαγαζιά για όλα τα γούστα, κλαμπ, ελληνάδικα ρεμπετάδικα αλλά  και μπυραρίες! Η Κοζάνη φημίζεται για το ιδιαίτερο αποκριάτικο καρναβάλι της, το οποίο συνοδεύουν παρελάσεις, μουσικές βραδιές, παραστάσεις και πάρτι αλλά και για τον Sourdstock festival της που πραγματοποιείται κάθε αρχή καλοκαιριού για τους λάτρεις της metal, της punk, της rock, της old rock, αλλά και της jazz.

4. Αν η Κοζάνη διακρίνεται για κάτι άλλο πέραν της αρχοντιάς της είναι…αυτό είναι το φαγητό! Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μπορεί να βρει κανείς ταβέρνες με καλοψημένο ντόπιο ψητό κρέας Κοζάνης και πιάτα της τοπικής κουζίνας, όπως με γέμιση κρεμμυδιού, μελιτζάνας, πράσου, τσουκνίδας ή κομματιών κρέατος. Άλλα χαρακτηριστικά πιάτα είναι τα ατομικά πιτάκια κιχιά, φτιαγμένα με φέτα, τυλιγμένα σε σχήμα κοχλία και ψημένα στο φούρνο, όπως επίσης και γιαπράκια ή σαρμάδες, δηλαδή λαχανοντολμάδες με ξινολάχανο.

5.  Ακόμα και οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του τόπου, κάποια στιγμή θέλουν να αράξουν σπίτι! Ευτυχώς, διαθέτει πλέον τον deliveras.gr! Αν λοιπόν ψάχνεις στην Κοζάνη delivery η λύση είναι μία. Με 23 καταστήματα το delivery στην Κοζάνη γίνεται παιχνιδάκι!

6. Για εκείνους που ενθουσιάζονται με τις εκδρομές, η περιοχή γύρω απο την Κοζάνη έχει απίστευτους προορισμούς που πρέπει δει κανείς έστω μια φορά στη ζωή του! Τέτοια μέρη είναι, μια σπηλιά με ίχνη τοιχογραφιών κοντά στα ερείπια του ασκηταριού που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Θεόδωρο, το το πίο γύρω απο την τεχνητή λίμνη του φράγματος Πολυφύτου, στον ποταμό Αλιάκμονα -γνωστή και ως η λίμνη των Σεβρίων-, το γραφικό χωριό Βελβετό με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα πανέμορφα χωριά του όρους Βόιο!

7. Στα θετικά της πόλης βρίσκεται το γεγονός πως απέχει λιγότερο απο 2 ώρες απο Τρίκαλα, Ιωάννινα και Λάρισα.

8. Η πόλη έχει αρκετά χαμηλές τιμές στα ενοίκια αλλά και στην ζωή,πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα «άνετο» προορισμό για διαμονή!

9.  Τα παραρτήματα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκονται εντός της πόλης, ενώ το ΤΕΙ απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα απο το κέντρο της. Κοινώς, τα πάντα είναι προσβάσιμα για τους φοιτητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !