4 Μαρτίου 2018

Φοιτητική ζωή στην Κομοτηνή! Ο δεκάλογος!



Εάν η Κομοτηνή σου φαίνεται μακριά και ξενέρωτη, τότε να ξέρεις ότι κάνεις μεγάλο λάθος!
Μάλλον όταν άκουσες για πρώτη φορά ότι πέρασες στην Κομοτηνή δεν είχες και την καλύτερη αντίδραση…Ειδικά εάν την είχες βάλει ως επιλογή ελπίζοντας να μη γίνει καμία στραβή.


Η αλήθεια είναι πως ναι, όντως είναι πολύ μακριά αλλά η Κομοτηνή και πίστεψε με σε αυτό είναι μια από τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις στην Ελλάδα που θα μπορούσες να έχεις επιλέξει!

Για την φοιτητική ζωή στην Κομοτηνή να ξέρεις εξάλλου πώς λένε δυο φορές κλαις μία όταν πας και μια όταν φεύγεις.

Σου δίνω 10 λόγους για να με πιστέψεις και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να σε απογοητεύσω:

1. Είναι τα πάντα κοντά με τα πόδια! 
Η Κομοτηνή είναι μια μικρή πόλη που μπορείς να πας κυριολεκτικά παντού με τα πόδια! Όλα είναι συγκεντρωμένα γύρω από την πλατεία, το κέντρο της πόλης.
Η μόνη περίπτωση που κάποιος φοιτητής θα πρέπει να μεταφερθεί με λεωφορείο είναι όταν και άμα θελήσει να πάει στη σχολή του, αν σπουδάζει Φιλολογία, Νομική, Οικονομικό ή ΤΕΦΑΑ που είναι εκτός πόλης.
Α και το λεωφορείο που σε πάει στη σχολή είναι… δωρεάν!

2. Όμορφη, παραδοσιακή και πολυπολιτισμική! 
Η Κομοτηνή φημίζεται για την πολυπολιτισμικότητα  και την ιδιαιτερότητα της. Είναι μια πόλη που σίγουρα έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει από αυτό που έχεις συνηθίσει και σε προκαλεί να την ανακαλύψεις. Δε θα δυσκολευτείς να βρεθείς στην Παλιά Αγορά. Άλλωστε, αν ρωτήσεις τους Κομοτηναίους για ένα μέρος στην Κομοτηνή γραφικό με έντονους ρυθμούς, σίγουρα θα σε οδηγήσουν προς τα εκεί.

3. Από φοιτητικής άποψης η λέξη καφές στην Κομοτηνή μάλλον είναι συνώνυμο της Πλατείας. Εκεί είναι το κέντρο και δεν πρόκειται να το βαρεθείς.

4. Στην Κομοτηνή, κάθε μέρα είναι Παρασκευή και Σάββατο. Αν έχεις όρεξη, μπορείς να βρεθείς εκτός ορίων και να γυρίσεις στο σπίτι τις 7 το πρωί μπορείς να το κάνεις. Όσο για τις επιλογές στην Κομοτηνή μπορείς να βρεις τα πάντα.

5. Όσον αφορά το φαγητό είτε είσαι της ελληνικής, είτε της ανατολίτικης γεύσης από όλα έχει ο μπαξές. Αν θες κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά, φάε ένα πεϊνιρλί Κομοτηνής με σουβλάκι. Εννοείται ότι το βράδυ μετά από ξενύχτι θα δοκιμάσεις την κλασική μπουγάτσα με σοκολάτα!

6. Ψάχνεις delivery στη Κομοτηνή; Και εδώ έχεις λύση. Ο deliveras ήρθε στην πόλη με 17 καταστήματα και έτσι το delivery στην Κομοτηνή γίνεται παιχνιδάκι!

7. Για σένα που θέλεις να εκφράσεις την καλλιτεχνική σου φύση μπορείς να το κάνεις μέσα από την Πολιτιστική Κοινότητα Νέων στην Κομοτηνή. Γκρουπάκια για όλα τα ταλέντα, φωτογραφία, ραδιόφωνο, εφημερίδα, μουσική… ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

8. Γενικά όμως να ξέρεις πώς όταν βαρεθείς τα clubs και την έντονη νυχτερινή ζωή στην Κομοτηνή διοργανώνονται συνεχώς πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

9. Το άλλο καλό είναι ότι ενδείκνυται για πολλές εξορμήσεις σε μέρη που σίγουρα δεν θα επισκεπτόσουν εύκολα! Μπορείς να πας εύκολα στη Βουλγαρία, τη Τουρκία είτε ακόμη και στη Μαρωνεία ή την Αλεξανδρούπολη!

10.  Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, η Νομική της Κομοτηνής θεωρείται μια από της καλύτερες και γενικότερα όλοι οι φοιτητές έχουν να λένε για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και πόσο κοντά είναι με τους καθηγητές τους. Κάτι που σίγουρα θα ζηλεύουν οι περισσότεροι φοιτητές στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !