8 Μαρτίου 2018

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης για την 8η Μαρτίου



Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα του παγκόσμιου εορτασμού της Γυναίκας. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Ο.Η.Ε., ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι μία ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, ενώ αποτελεί επέτειο – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων των γυναικών του κόσμου.

Στο πλαίσιο της προώθησης της ισότητας και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, το Καλοκαίρι του 2013, δημιουργήθηκε στην Κατερίνη, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία, καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, π.χ άνεργες, Α.ΜΕ. Α, μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς κ.ο.κ.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Κοινωνιολόγο και Νομικό και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης, καθώς και εργασιακή συμβουλευτική. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη του φαινομένου της βίας. Οι υπηρεσίες του διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου και της εχεμύθειας.

«Η ημέρα της Γυναίκας αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας, καθώς και της προσφοράς της στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο. Η ισότητα των φύλων σημαίνει ισότιμη προβολή, ενδυνάμωση, ευθύνη και συμμετοχή των γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Παράλληλα, συνιστά Δείκτη πολιτισμού και Δημοκρατίας. Το μήνυμά μας μέσα από τις ποικίλες ενημερωτικές δράσεις που υλοποιούμε στο Κέντρο μας είναι: Καμία ανοχή στη βία. Μαθαίνω – Αντιδρώ – Προστατεύομαι» επισημαίνει σε δήλωσή της με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, η αντιδήμαρχος Κατερίνης και υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου, Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου σε πανελλαδικό επίπεδο και υποστηρίζεται από την Γ.Γ.Ι.Φ., του Υπουργείου Εσωτερικών, έναν κυβερνητικό φορέα για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ των γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !