5 Φεβρουαρίου 2018

Η Δημοτική Αστυνομία στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης



Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (ΕΕΕΕΚ), στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, καθώς και της γενικότερης στρατηγικής ενημέρωσης κυκλοφοριακής αγωγής, την οποία διαχρονικά εφαρμόζει ο Δήμος, επισκέφθηκαν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ γνώρισαν την ταυτότητα και το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας και ενημερώθηκαν διεξοδικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ειδικότερα, με απλό τρόπο έγιναν κατανοητοί οι κανόνες που ακολουθούν οι πεζοί για την ασφαλή μετακίνησή τους, καθώς επίσης και όταν επιβαίνουν σε μεταφορικό μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι μαθητές επισκέπτονται κάθε χρόνο και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πρακτική, η οποία ακολουθείται, για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης.



Όπως είναι γνωστό, οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY προωθούν την κοινωνική και περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων και της τοπικής κοινωνίας, μέσα από το μήνυμα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται». Την συνδιοργάνωσή τους έχουν αναλάβει 10 Δήμοι της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κατερίνης, ενώ εμπνευστής – διοργανωτής είναι το ECOCITY.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !