6 Ιανουαρίου 2018

Πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τη νέα χρονιά

H πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τη νέα χρονιά και η καθιερωμένη τελετή κοπής βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αφού αρχικά ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους, ευχήθηκε υγεία, πνευματική εργασία και προκοπή στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
          Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα, αλλά και στο πολυεύθυνο έργο της εκκλησιαστικής και ποιμαντικής διακονίας καθώς και στις προοπτικές που παρουσιάζονται για την πραγμάτωσή του. Παρουσίασε το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται κατά την ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη, καλώντας τους παρισταμένους Κληρικούς  να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
          Την Ιερατική Σύναξη επισκέφθηκε και κλιμάκιο αθλητών της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης «Πάνθηρες» Κατερίνης. Τους αθλητές συνόδευαν η κα Μαρία Τσιγκαροπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο προπονητής κ. Δαμιανός Χρυσίδης, οι οποίοι εκδήλωσαν τη διάθεσή τους να συνδράμουν το Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το αθλητικό κλιμάκιο, διότι στέκονται στο πλευρό της Εκκλησίας. Επίσης, εξήγησε στους κληρικούς ότι οι ίδιοι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστήριξαν τη λειτουργία ειδικού Περιπτέρου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, μια δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τίτλο «Γεμίζουμε τις τσάντες  χαμόγελα».
          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιταενώ ακολούθησαν και οι ευχές του Προέδρου του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.ΜΗ.Κ.), Πρωτοπρεσβύτερου π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !