4 Ιανουαρίου 2018

Έρχονται νέα διόδια στα Τέμπη






Χρονικό διάστημα από 3 – 4 μήνες θα απαιτηθεί για να τεθούν σε λειτουργία τα νέα διόδια στην Κοιλάδα των Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Υποδομών.

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρ. Ζαβρίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η οποία εμφανίστηκε κατηγορηματική ως προς το ενδεχόμενο λειτουργίας των νέων διοδίων.

Η κ. Ζαβρίδου, εξήγησε ότι η δημιουργία των διοδίων προβλέπεται από την σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του δημοσίου και του παραχωρησιούχου, και ψηφίστηκε από την Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013. Η ίδια μάλιστα έκανε λόγο για έσοδα που χάνει η εταιρεία από την μη λειτουργία των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία συντηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα έπρεπε, όπως τόνισε η κ. Ζαβρίδου να έχει ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2017. Την κατηγορηματική τους αντίθεση ως προς το ενδεχόμενο λειτουργίας διοδίων στα Τέμπη έχουν εκφράσει δημοσίως τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και οι δήμαρχοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !