21 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Κατερίνης παρών στο δίκτυο ευαισθητοποίησης των νέων



Η ενημερωτική ημερίδα – εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης, για τις εκστρατείες ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Παπαζιώγα.




Ύστερα από εκτενή ενημέρωση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας, επισημάνθηκε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στις εκστρατείες, καθώς και η δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων σε αντίστοιχα θέματα.




Επιπλέον, εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις σε ζητήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας, ενώ διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων.





Το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης πρωταγωνιστεί και συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας».




Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε την συμμετοχή των τριών σχολικών μονάδων του Δήμου στις συγκεκριμένες εκστρατείες και συγκεκριμένα:

του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», που συμμετέχει στην εκστρατεία ECOMOBILITY για 15η χρονιά, ενώ, για πρώτη φορά, συμμετέχουν στην εκστρατεία FREE MOBILITY το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης).




Είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση που διατύπωσε ο κύριος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος, αναφερόμενος σε σχετική έρευνα που έχει διεξαχθεί και έχει καταγραφεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τόνισε, ότι, ο μισός πληθυσμός στην Ελλάδα εμποδίζει με κάποιον τρόπο την μετακίνηση και προσβασιμότητα του άλλου μισού. Τονίστηκε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις υποδομές και στα κτίρια, αλλά στην καθημερινότητά μας, στην αντιμετώπιση του καθένα μας προς τον συνάνθρωπό του.






Στην εκδήλωση συμμετείχαν:




Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, δια του εκπροσώπου της π. Δημητρίου Γκόλια,

Ο Νικόλαος Μπίνιας, Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης και οι καθηγήτριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νέλη Αργυροπούλου και Δόμνα Καραγιάννη,

Η Σβετλάνα Ομπράντοβιτς, Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης) ,

Η Αλκμήνη Παπανικολάου, από το Γυμνάσιο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ»,

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, Ευθύμιος Τσίρκος,

Ο Κωνσταντίνος Μπίσμπας εκ μέρους του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας,

Η Ευαγγελία Ξυπτερά, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας,

Η Μαρία Μπίλα, εκ μέρους της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης,

Ο Αντώνιος Μπατσαράς, από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης,

Ο Δημήτριος Σολδάτος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με Αναπηρία Νομού Πιερίας,

Οι κύριοι Τσιαλός Ιωάννης και Παπαδόπουλος Λάζος, εκ μέρους της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας,

Η Βασιλική Μάνου, εκ μέρους του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας,

Ο Τάσος Τασιούλας, εκ μέρους του Τ.Ε.Ε. Νομού Πιερίας,

Οι κυρίες Γεωργία Κατσάλη και Αναστασία Καλαμάρα,

εκ μέρους του ΣΤΗΡΙΖΩ (Σ.Γ.Κ. και Φ. ΑΜΕΑ),

Η Σύλβια Δεληγιαννίδου, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης,

Η Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας,

Ο Αναστάσιος Παπαζήσης, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κατερίνης,

Ο Γεώργιος Ίτσιος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης,

Η Δήμητρα Περδίκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Διαφάνειας, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων του Δήμου Κατερίνης,

Ο Κωνσταντίνος Κιτιξής, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Κατερίνης,

Η Ζωή Σερετίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου Κατερίνης, αρμόδια για τη διοικητική υποστήριξη και οργάνωση των εκστρατειών, με τους Χαράλαμπο Παναγιωτίδη και Εμμανουήλ Κοσμαδάκη, υπαλλήλων του ιδίου Τμήματος.

Επίσης, όπως επισημάνθηκε, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος καθώς και ο Δημήτριος Εγγλέζος, μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης των ανωτέρω εκστρατειών.




Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ




Στον επίλογο, οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας Τοπικής Επιτροπής Οργάνωσης, η οποία, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και αξιοποιώντας τις προτάσεις των διαγωνιζόμενων σχολείων, θα δραστηριοποιηθεί για την πραγματοποίηση δράσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.




Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να προχωρήσουν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για αλλαγή εικόνας, θέσεων και, κυρίως, συμπεριφορών, ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι σε μία πόλη βιώσιμη, μία πόλη που όλοι θα αγαπούν, σε μία πόλη που αξίζει να ζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !