14 Δεκεμβρίου 2017

Αβοκάντο: Το διάσημο φρούτο



Τα τελευταία χρόνια το αβοκάντο κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Είναι φρούτο παρ΄ όλα αυτά δεν έχει σάκχαρα αλλά καλά λιπαρά και συγκεκριμένα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα. Θεωρείται super food γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια προτιμάται από όλο και περισσότερους ανθρώπους. Περιέχει βιταμίνες όπως Α, Ε, Κ, C και D. Επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β12 και Β6. Τέλος το αβοκάντο είναι καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.




Πως μας ωφελεί

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους και συγκεκριμένα μειώνει το ενδοκοιλιακό λίπος

Μειώνει τη χοληστερόλη και δρα ευεργετικά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση λόγω του καλίου που περιέχει

Συμβάλλει στην υγεία των ματιών ( περιέχει λουτείνη )

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος

Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες

Προκαλεί κορεσμό όπως επίσης συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω των φυτικών ινών που περιέχει

Ρυθμίζει το σάκχαρο σε ασθενείς με διαβήτη

Φροντίζει και περιποιείται μαλλιά και δέρμα




Άννα Καραγιώργη – Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !