2 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζονται τα Εσπερινά Κηρύγματα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως



Συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, μία ακόμη σημαντική ποιμαντική και κατηχητική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, που έχει πλέον καθιερωθεί.

Οι Εσπερινές Ομιλίες, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 30 χρόνια, καλύπτουν κάθε φορά μία ενιαία θεματική ενότητα παρέχοντας στους ακροατές των ομιλιών αυτών τη δυνατότητα συνεχούς και εμπεριστατωμένης κατάρτισης πάνω σε βασικά θέματα της Ορθόδοξης Πίστης.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα (Ι. Ναός κάτωθεν του Καθεδρικού), πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Θεοφίλου Λεμοτζή, Ιεροκήρυκα και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με θέμα ''Η θεολογία της θείας Ευχαριστίας κατά τον Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ'', ενώ την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στον ασφυκτικά γεμάτο απο χριστιανούς πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό και στα πλαίσια των εορτών της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, ο λαϊκός Ιεροκήρυκας κ. Μάριος Δομουχτσής αναφέρθηκε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και πολύ εμπεριστατωμένα στο ''Μαρτύριο της Μεγαλομάρτυρος Νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης και στα μαρτύρια των συγχρόνων χριστιανών.''

Αυτήν την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας κ. Γεώργιος θα ομιλήσει με θέμα: «Oι νέοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, με την ευκαιρία της Αγιοκατατάξεως του Οσίου Γέροντος Ιακώβου του ''με συγχωρείτε''».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !