18 Δεκεμβρίου 2017

Κατερίνη: «Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς»



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεών της, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων, το ΚΕΣΥΠ και το ΙΕΚ Κατερίνης (Τμήμα Ζαχαροπλαστικής) διοργανώνουν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ.- 12:00 μ.μ. εκδήλωση με θέμα: « Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς- Οι πολυπολιτισμικές μαθητικές κοινότητες των σχολείων μας προσφέρουν στην κοινωνία της πόλης εδέσματα από την κουζίνα καταγωγής τους».

Μαθητές μας και εκπαιδευτικοί έχουν ετοιμάσει εδέσματα, τα οποία θα εκθέσουν σε ειδικά διαμορφωμένους πάγκους κατά μήκος του πεζόδρομου στο κέντρο της Κατερίνης παρουσιάζοντας τη σύγχρονη πολυπολιτισμική διατροφική Κουλτούρα.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν στους πολίτες της Πιερίας παραδοσιακές λιχουδιές από την ελληνική, (ποντιακή, βλάχικη, ντόπια) γερμανική, σερβική, συριακή, γαλλική, λιβανέζικη και αλβανική κουζίνα.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά οι μαθητικές ορχήστρες και χορωδίες των 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίων Κατερίνης.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι τα εξής: 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, Ιδιωτικό Σχολείο ΠΛΑΤΩΝ, 2ο ΕΠΑΛ, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ΙΕΚ Τμήμα Ζαχαροπλαστικής, ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !