20 Δεκεμβρίου 2017

Λάρισα: Ασφαλτοστρώνονται οι οδοί Βόλου και Φαρσάλων



Υπομονή για μερικές ημέρες ακόμη θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί, με αφορμή τα εξελισσόμενα έργα της ΔΕΥΑΛ σε οδικές αρτηρίες με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς αποτελούν εισόδους της Λάρισας.


Η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης από σύγχρονο, είναι παραπάνω από επιβεβλημένη, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την ίδια τη ΔΕΥΑΛ που διαρκώς στοχεύει στην ποιότητα του νερού αλλά και στη μείωση των απωλειών, με αφορμή και τις βλάβες στο παλαιό δίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθούν οδοί, όπως η Βόλου και η Φαρσάλων, στα τμήματα όπου ολοκληρώθηκαν τα αναγκαία έργα. Για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την εκτέλεση των έργων τα οποία θα… συνεχισθούν ωστόσο σε άλλα τμήματα, όπως για παράδειγμα θα συμβεί με την οδό Φαρσάλων. Μετά τις γιορτές θα συνεχισθούν τα έργα στις συνοικίες της Χαραυγής και του Ιπποκράτη, έργα που αφορούν στη δεύτερη φάση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης.

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στην οδό Φαρσάλων και στο τμήμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, η ασφαλτόστρωση θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Η ταλαιπωρία ωστόσο των οδηγών στην οδό Φαρσάλων, θα συνεχισθεί αφού ήδη εκδόθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για έργα που αφορούν στο τμήμα της, από την οδό Θεοφράστου έως και την οδό Διγενή. Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα της πολυσύχναστης οδού Φαρσάλων καθώς αφορά στο τμήμα, από τη διασταύρωση στο ύψος του Στρατοπέδου Μπουγά έως την πλατεία Αβέρωφ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν στο χρονικό διάστημα, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2018, ενώ το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί σε 5 συνολικά φάσεις για να περιορισθούν οι επιπτώσεις. Να σημειωθεί πως τις επόμενες ώρες αναμένεται να ασφαλτοστρωθούν και τα τμήματα όπου έγιναν έργα, στην οδό Βόλου αλλά και στην οδό Ηπείρου.

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στη συνοικία Χαραυγή (β’ φάση) και τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στη συνοικία του Ιπποκράτη (β’ φάση).

ΧΑΡΑΥΓΗ

Το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στη Χαραυγή (β’ φάση ) έχει προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ και θα αντικατασταθούν 6.020μ δικτύου ύδρευσης. Ειδικότερα αφορά στην αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης στο δεύτερο τμήμα της συνοικίας Χαραυγής (Φαρσάλων, Ακαρνανίας, Καραμανλή, Διγενή και Δούκα, Γρεβενών, γραμμές ΟΣΕ), με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm και την κατασκευή νέων παροχών.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Το έργο της αντικατάστασης στον Ιπποκράτη (β’ φάση) έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ, θα αντικατασταθούν 8.330μ δικτύου ύδρευσης και αφορά στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης σε τμήμα της συνοικίας του Ιπποκράτη (μεταξύ των οδών Μανουσάκη, Εμπεδοκλέους, Ηρακλείδου, Χείρωνος, Αρχ. Δωροθέου, Γρ. Λαμπράκη, Κοζάνης, Σανδράκη, Μανουσάκη), με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm και την κατασκευή νέων παροχών.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη νέα πρακτική της ΔΕΥΑΛ, στις εργολαβίες αντικατάστασης του δικτύου σε όλες τις συνοικίες, συμπεριλαμβάνονται εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος σε όλο το πλάτος των οδών, όπου θα αντικατασταθούν τα δίκτυα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό αφού στις συνοικίες όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα, παραδόθηκαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !