26 Νοεμβρίου 2017

Προβολή ταινίας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό



Με την προβολή της Μεξικανικής ταινίας "Μετά την Λουτσία" την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 19.00, συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα στην εκπαίδευση από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης. Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και είναι με ελεύθερη είσοδο.



Η ταινία «Μετά τη Λουτσία» είναι μια επίκαιρη και δυνατή ταινία που θα ευαισθητοποιήσει και θα αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε κατάματα ένα θέμα-πρόβλημα που δεν είναι μακριά μας πλέον. Η ταινία διαπραγματεύεται το θέμα της σχολικής βίας, του σχολικού εκφοβισμού ή bulling όπως είναι ο διεθνής όρος.



Περίληψη Ταινίας:

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Ρομπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάντρα μετακομίζουν στην Πόλη του Μεξικού. Εκείνος ανοίγει ένα εστιατόριο κι εκείνη γνωρίζει νέους φίλους στο σχολείο. Προσπαθούν σιωπηλά να αφήσουν πίσω το παρελθόν τους, αλλά η καινούργια πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να τους το επιτρέψει. Η Αλεχάντρα θα γίνει σταδιακά το θύμα μιας ολοένα και πιο απάνθρωπης συμπεριφοράς από τη μεριά των συμμαθητών της, χωρίς να τολμάει να αντιδράσει ή να μοιραστεί κάτι από την προσωπική της κόλαση με τον πατέρα της. Ρεαλιστικό δράμα, το οποίο θίγει ένα καυτό κοινωνικό πρόβλημα -το σχολικό τραμπουκισμό- και αναδεικνύει χωρίς υπερβολές την κρυμμένη βία των ανθρώπινων σχέσεων. Το φιλμ με ψυχρό ρεαλισμό δείχνει το αδιέξοδο των ηρώων, την παγίδευσή τους μέσα στα ίδια τους τα αισθήματα και τα αδιέξοδα, αλλά και την αδυναμία της κοινωνίας να τους βοηθήσει ή να τους προστατέψει. Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα’ του Φεστιβάλ Κανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !