15 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του κέντρου κοινότητας Δήμου Πέλλας



Ο δήμος Πέλλας σας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας ή επικράτειας.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πέλλας με κωδικό πράξης ΟΠΣ 5003527 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα <<Κεντρική Μακεδονία 2014-2020>> στον Άξονα Προτεραιότητας 9Β <<Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ>>. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας λειτουργεί στην διεύθυνση Παναγιωτάκη 13, Νέα Τραπεζούντα Γιαννιτσών (Τσαλί) στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου « Φιλλιππάκου», Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 18:00. Το γραφείο στελεχώνουν δυο(2) κοινωνικοί λειτουργοί και(1) μια ψυχολόγος.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε τρείς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.

Β) Συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

Γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενος πληθυσμός:


Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Πέλλας.


Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».


Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.


Άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.


Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.



Πληροφορίες :



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Kέντρα Kοινότητας μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2382024623 και στο email kentrokoinotitas@giannitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !