19 Νοεμβρίου 2017

Βούλιαξε στη λάσπη ο Πλαταμώνας



Στη λάσπη βυθίστηκε ο κεντρικός παραλιακός τομέας του Πλαταμώνα μετά την έντονη νεροποντή και τις καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και ειδικότερα στον ανατολικό όγκο του Κάτω Ολύμπου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης αλλά και την Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η «Ε» βρέθηκε στον Πλαταμώνα καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό το φαινόμενο αλλά και τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω του.

Τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν οι χείμαρροι που διέρχονται μέσα από τον Πλαταμώνα και να πλημμυρίσουν καταστήματα αλλά και οικίες κυρίως στον πιο κεντρικό δρόμο της κωμόπολης, την οδό Καραμανλή.
Βούλιαξε


Ήταν τόση η ένταση της βροχής που τα νερά των χειμάρρων και κυρίως του κεντρικού, στο ύψος της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (εκεί που είναι η καλοκαιρινή τερματική στάση του ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας) να φράξουν το σκεπασμένο τμήμα του από κορμούς και ρίζες δένδρων, τα νερά να υπερχειλίσουν στον δρόμο και από εκεί στην προσπάθεια για διέξοδο προς τη θάλασσα να ξεχειλίσουν στην οδό Καραμανλή. Τα ισόγεια καταστήματα ήταν φυσικό να πλημμυρίσουν φέρνοντας σε απόγνωση τους επαγγελματίες.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Καραμανλή που είδε το κατάστημά της να πλημμυρίζει μέσα σε λίγα λεπτά από τα λασπόνερα, και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται τόνισε ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και όλα αυτά γιατί δεκαετίες πριν στον βωμό συμφερόντων τα ρέματα μπαζώθηκαν και σκεπάστηκαν με αποτέλεσμα σε έντονες καταιγίδες όπως η τωρινή τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν ορμητικά από τα βουνά να μην μπορούν να βρουν τη φυσική τους διέξοδο προς τη θάλασσα».
Βούλιαξε


Σε απελπιστική κατάσταση και οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ, ειδικά στο βόρειο τμήμα από την εκκλησία της Αναλήψεως του Σωτήρος, αλλά και σε όλο το παραλιακό τμήμα όπου η μανία των κυμάτων της θάλασσας ισοπέδωσε τα πάντα αλλάζοντας προσωρινά την ακτογραμμή.

Οι επαγγελματίες αναρωτιούνται τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες όταν θα προσπαθήσουν να βάλουν σε μία τάξη και πάλι τον παραλιακό τους χώρο μπροστά από τα καταστήματά τους. Αν κάνουν ενέργειες καλλωπισμού θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη;
Βούλιαξε
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Άμεση ήταν κινητοποίηση της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα, αλλά και του Δήμου Δίου- Ολύμπου. Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Μόζας και Μάκης Μπουντόλας (φωτ.) τόνισαν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτοφανή. Ευτυχώς αποτράπηκαν τα χειρότερα αφού το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Κοινότητα Πλαταμώνα προχώρησε στον καθαρισμό των χειμάρρων που διέρχονται μέσα από τον Πλαταμώνα. Ωστόσο οι ζημιές είναι σημαντικές και ήδη μετά την ύφεση των φαινομένων άρχισε ο καθαρισμός των δρόμων και η αποκατάσταση των ζημιών.

* Τέλος, επειδή η ένταση της βροχής ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο, εκτός από τα προβλήματα που υπήρξαν σε οικίες και καταστήματα του παραλιακού χώρου ενδεχομένως να υπήρξαν ζημιές και σε κλειστές εξοχικές κατοικίες όπως παραδείγματος χάρη βουλωμένα σιφώνια, υδρορροές, πλημμυρισμένες βεράντες κλπ. Για τον λόγο αυτό καλό είναι άμεσα οι ιδιοκτήτες ή χρόνιοι ενοικιαστές να επισκεφθούν τις κατοικίες τους και να ελέγξουν τυχόν ζημιές.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !