30 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία του μουσικού σχήματος «ΟΝΙΡΑΜΑ» στην Πλατεία Αριστοτέλους, ξεκινούν σήμερα , Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, στις 20.00, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων παρουσιάστηκε την, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Δημαρχείο.

Οι εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου του 2018, θέτουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων συναυλίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια με τη συνεργασία φορέων, καλλιτεχνικών και θεατρικών ομάδων της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, διευκρίνισε ότι στον φετινό προγραμματισμό λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις προηγούμενων ετών σε ό,τι αφορά το διάκοσμο της πόλης και τον τρόπο εορτασμού. «Θέλουμε να ενεργοποιηθούν όσοι σχετίζονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων, να κατατεθούν ιδέες και ο Δήμος να βοηθά και να στηρίζει», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, που επικαλέστηκε το παράδειγμα της Βιέννης, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα, όπου τον εορταστικό διάκοσμο δεν αναλαμβάνει ο Δήμος, αλλά τα Εμπορικά Επιμελητήρια.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, επισήμανε ότι ο προγραμματισμός συνοψίζεται στο τρίπτυχο «δέντρο – φώτα – παιδί», ενώ αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της πόλης για την εορταστική περίοδο, τόνισε: «Οι προκρατήσεις που υπάρχουν, κυρίως από Έλληνες στα ξενοδοχεία της πόλης, βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και οι πληρότητες είναι υψηλές σε σημείο που πλέον διαφαίνεται η ανάγκη για δημιουργία νέων κλινών και επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού».

«Η κεντρική ιδέα από τη στιγμή που αναλάβαμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των φετινών Χριστουγέννων ήταν να φέρουμε τον κόσμο στο κέντρο της πόλης και το σημείο που θα τους υποδεχτεί είναι η Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήδη έχουν στηθεί τα πέτρινα σπιτάκια με δράσεις για παιδιά», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και τόνισε: «Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε δρώμενα που να ικανοποιούν τα παιδιά και την οικογένεια και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση, καθώς οι καταστηματάρχες περιμένουν αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν».

Αναφερόμενος στις κεντρικές εκδηλώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης έδωσε έμφαση στην αυριανή εναρκτήρια εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη διπλή συναυλία των «Trio Musikanti» και «ΟΝΙΡΑΜΑ», στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «MOYSA» την Παραμονή των Χριστουγέννων και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, που θα ξεκινήσει με το συγκρότημα κρουστών «Batala», θα συνεχιστεί με dj πάρτυ και θα κορυφωθεί με τη συναυλία των «IMAM BAILDI» και το σόου πυροτεχνημάτων.

Ξεχωριστή ενότητα της φετινής διοργάνωσης αποτελεί το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνέντευξης, αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, θα φωταγωγηθούν με μπλε ουρανό ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης, ενώ στη συνέχεια θα ανάψουν το «Πεφταστέρι» στην οδό Φιλικής Εταιρείας και η εικαστική παρέμβαση «Κύκλοι» στην οδό Μητροπόλεως.

Εκ μέρους της ΔΕΘ-HELEXPO, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για κοινή παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων δράσεων στην πόλη και αναφέρθηκε στον «Αστερόκοσμο», που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, ο οποίος θα ανοίξει τις πύλες του στις 9 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2018. «Ο Αστερόκοσμος θα αναπτυχθεί σε χώρο περίπου 23.000 τ.μ., στα περίπτερα 13, 14 και 15 με δυο παγοδρόμια, ενώ θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες, δημιουργική απασχόληση και πολλές εκπλήξεις», τόνισε ο κ. Τζήκας. Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά και στο θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, για το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα τονώσει την αγοραστική κίνηση της πόλης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, μίλησε για το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην περιοχή της Τούμπας, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με εισιτήριο μόνο για τη χρήση των παιχνιδιών: «Όπου υπάρχουν αγορές πρέπει να υπάρχουν εστίες χαράς την περίοδο των Χριστουγέννων. Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τούμπας, που θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί για ένα μήνα, αναπτύσσεται σε 23 ξύλινα σπιτάκια, με το σπίτι του Άη Βασίλη, φάτνη, ψυχαγωγικά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικη αγορά».

Το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης: εδώ

Το σύνολο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !