6 Νοεμβρίου 2017

9 + 2 λόγοι για να επισκεφθείτε την Πιερία



Την χώρα των μουσών, του Ορφέα, του Ολύμπου, που σύμφωνα με την μυθολογία κατοικούσαν οι δώδεκα Θεοί.

1.Γιατί θα σας μαγέψει αυτός ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας, με την εναλλαγή των τοπίων ανάμεσα σε κοσμοπολίτικες παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές, πολυτελέστατα θέρετρα και δροσερούς οικισμούς με γραφικά σοκάκια, σκιερές καταπράσινες τοποθεσίες των ορεινών όγκων που περιβάλλουν όλη την ακτογραμμή της Πιερίας.

2.Για να γνωρίσετε την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του νομού, μια πανέμορφη πόλη με πλούσια ιστορία. Ξεκινήστε την βόλτα σας από το Λαογραφικό Μουσείο, τον Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Ανάληψης και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και καταλήξτε σε καφέ και κλαμπ, γεμάτα κόσμο από όλη την περιοχή.




3.Η πόλη με τα πολλά ζαχαροπλαστεία και τον εντυπωσιακό πεζόδρομο, κατάμεστο από καφετέριες, μαγαζιά, clubs και εστιατόρια αποτελεί, είναι φανερό ότι «αγαπάει και αγαπιέται» από ντόπιους και μη ανθρώπους!

4.Γεγονός που κάνει την Κατερίνη ξεχωριστή είναι οι δύο όψεις της, η «παραλιακή» και η «αστική»! Από το πολυσύχναστο κέντρο της το χειμώνα σε μια παραλία-πόλη το καλοκαίρι, τη γνωστή σε όλους «παραλία Κατερίνης», η πόλη είναι για όλα τα…γούστα! Η καρδιά και ο παλμός αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή, αφού είναι η «χώρα των τεσσάρων εποχών»!




Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !