16 Νοεμβρίου 2017

Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Π.Υ Κατερίνης -25 η Π.Υ Λιτοχώρου



Δεκάδες είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Κεντρική Μακεδονία από τις πλημμύρες και την σφοδρή κακοκαιρία. Μέχρι και η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας γίνεται μετ’ εμποδίων στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Αθήνας έκλεισε στο 400 χλμ., στο ύψος του Βαρικού Πιερίας από τις 14:30 έως και τις 19:30 και η κυκλοφορία γινόταν με παρακάμψεις από τις παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και το επαρχιακό.

Από τις 19:30 το απόγευμα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μία λωρίδα κυκλοφορίας από την Νέα Εθνική Οδό μέσω της οποίας διεξάγεται η κυκλοφορία μετ’ εμποδίων.

Στο Λιτόχωρο επίσης διακόπηκε το μεσημέρι η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο για αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία το ΟΣΕ στους προορισμούς τους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και απεγκλωβισμούς από σπίτια, οχήματα και σημεία που εμφάνιζαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικότερα:

* Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 38 άτομα σε ασφαλή σημεία. Ανάμεσά τους και τρεις βοσκούς. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

* Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 54 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

* Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

* Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

* Η Π.Υ. Νάουσα δέχθηκε 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

* Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα.

* Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 37 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Όλα τα περιστατικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !