20 Νοεμβρίου 2017

Μειώσεις 20% στα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης στον Δήμο Δίου-Ολύμπου



Στην εφαρμογή τιμολογίου ευπαθών ομάδων προχώρησε ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου για τη δικαιότερη κατανομή των τελών ανα κοινωνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η μείωση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης σε ποσοστό 20% για τις κάτωθι ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου. Ειδικότερα:


Πολύτεκνοι


Τρίτεκνοι


Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 81% και άνω

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ειδικό τιμολόγιο απαιτείται, οι ενδιαφερόμενοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Δίου – Ολύμπου (βεβαίωση μόνιμης κατοικίας), να αφορά μόνο την κύρια κατοικία, το συνολικό εισόδημα απαλλαγής να ανέρχεται σε εως 20.000€ για τριτέκνους και πολυτέκνους (αυξανόμενο κατά 2.000€ για κάθε προστατευόμενο τέκνο), ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 81% και άνω (Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του ΙΚΑ). Για ΑμΕΑ απαιτείται γνωμάτευση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.




Οι ενδιαφερόμενοι/δικαιούχοι, μπορούν να υποβάλουν το αίτημα με τα δικαιολογητικά τους από 1ης Δεκεμβρίου 2017 εως 28 Φεβρουαρίου 2018, ενώ θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.




Η διοίκηση του Δήμου, συνεχίζει συστηματικά την εφαρμογή των δεσμεύσεών της με αποφάσεις και παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην αναγνώριση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !