13 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»



Την Κυριακή 12/11 πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά οι "Αρχιτεκτονικές Διαδρομές" απο το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Πιερίας, στο πλαίσιο των "Αικατερινείων" 2017. Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας, στις 12:00 το μεσημέρι, ξεκίνησε μια δίωρη περιήγηση με λεωφορείο σε κτίρια και γειτονιές της πόλης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Η ξενάγηση περιελάμβανε τις περιοχές του κέντρου της πόλης, τα Χηράδικα, την περιοχή και το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα Αστικά, τα Ευαγγελικά, τα Καταφιώτικα, την περιοχή και τα κτίρια του Καπνικού Σταθμού. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στα πέντε χαρακτηρισμένα μνημεία της Κατερίνης, το πρώην Αρχοντικό Τσαλόπουλου, το Αρχοντικό Τσιουπλή, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (πρώην Οθωμανικό Διοικητήριο), την Αστική Σχολή και το ναό της Αγίας Αικατερίνης. Στάσεις και αναφορές πραγματοποιήθηκαν επίσης σε αξιόλογα κτίρια της πόλης όπως οι οικίες "Μπίσμπα" και "Ευαγγελάκη", η οικία "Μιχαηλίδη-Πιπέρη", το κτίριο όπου στεγάζεται η Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας, η οικία "Λαϊνόπουλου", το Χατζόγλειο Μέγαρο, ο Τουρμπές κ.ά.

Η διαδρομή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτήν καθώς σε πολλά σημεία της υπήρξε συζήτηση με τους αρχιτέκτονες για θέματα της οικιστικής και ιστορικής εξέλιξης της πόλης!

Οι "Αρχιτεκτονικές Διαδρομές" θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες δυο Κυριακές του Νοεμβρίου 19 και 26/11, στις 12:00 το μεσημέρι με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

Ας "γεμίσουμε" τα κυριακάτικα πρωινά μας με μια όμορφη περιήγηση στις γειτονιές και στα κτίρια της πόλης μας, εκεί όπου αποτυπώνονται οι μνήμες και η ιστορία της Κατερίνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !