25 Οκτωβρίου 2017

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ



Στο Αιγίνιο και στα γραφεία του Ορειβατικού συλλόγου Αιγινίου, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Ορειβατικών, Φυσιολατρικών, Χιονοδρομικών και Περιβαλλοντικών συλλόγων του νομού μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:


Στον καθορισμό των μονοπατιών του Ολύμπου που θα προτείνουν οι Σύλλογοι στη Δασική υπηρεσία με βάση το Π.Δ. που αφορά στον «καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών».


Στην πρόταση προς τη Δασική Υπηρεσία μελών των Συλλόγων που θα πλαισιώσουν τις δύο επιτροπές. Η μία θα αφορά στα μονοπάτια του Ολύμπου για την οποία προτάθηκαν οι:

1) Μαμούρης Βασίλειος,

2) Γιαννικός Ευάγγελος και

3) Νταμπώσης Ιωάννης.




Για την επιτροπή των Πιερίων όρεων προτάθηκαν οι:

1) Μήλιος Πέτρος και

2) Λαζαρίδης Ανέστης.





Επίσης προγραμματίστηκε η επόμενη κοινή ορειβατική εξόρμηση όλων των Συλλόγων να γίνει στις 26 Νοεμβρίου στα Πιέρια όρη και συγκεκριμένα, από το δρόμο της Σαρακατσάνας, «Διασταύρωση Παύλου – Σαρακατσάνα – Λαπούσι».




Μόνο θετικά και αισιόδοξα θα μπορούσαμε να δούμε την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία, δηλαδή από τη μία το θεσμικό πλαίσιο που πάει να βάλει κάποια τάξη σε πολλές από τις εκκρεμότητες που αφορούν στο ορεινό περιβάλλον και από την άλλη το ότι βρίσκονται σε ένα τραπέζι και συζητούν άνθρωποι του βουνού και καταλήγουν σε κοινές αποφάσεις.




Να ευχηθούμε ότι σύντομα θα έχουμε ένα ορεινό περιβάλλον ασφαλέστερο από κινδύνους που το υποβαθμίζουν, με περισσότερους ανθρώπους που το προσεγγίζουν με ασφάλεια και σεβασμό.






Ορειβατικοί, Φυσιολατρικοί, Χιονοδρομικοί και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !