29 Οκτωβρίου 2017

Αλέξανδρος Τζιόλης: Από την Πιερία στην.....Σαουδική Αραβία





Ο Αλέξανδρος Τζιόλης (Κατερίνη, 13 Φεβρουαρίου 1985) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 από τον Πανιώνιο.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τους "κυανέρυθρους", του έδωσαν την ευκαιρία να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό το 2005 (μαζί με τον συμπαίκτη του Βαγγέλη Μάντζιο) και σχεδόν αμέσως κέρδισε θέση βασικού στους "πράσινους".

Τον Ιανουάριο του 2009 παραχωρήθηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης[1] και μετά τη λήξη του δανεισμού του στον γερμανικό σύλλογο επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.

Στις 29 Ιανουαρίου 2010 υπέγραψε συμβόλαιο στην ιταλική Σιένα, με την οποία αγωνίστηκε σε 13 αγώνες στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Μετά τον υποβιβασμό της Σιένα, ο Τζιόλης αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, τον Αύγουστο του 2010.

Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε ως ελεύθερος πια στη Σανταντέρ, όμως τον Ιανουάριο του 2012 αποχώρησε με προορισμό το Πριγκιπάτο του Μονακό και την ομώνυμη ομάδα.

Η αγωνιστική αναγέννηση του Αλέξανδρου Τζιόλη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, όταν δόθηκε δανεικός στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον κυπριακό σύλλογο, η Μονακό ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τη μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με τον "Δικέφαλο του Βορρά". Τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έξι μήνες στην τουρκική Καϊσερίσπορ.[2]

Τον Ιανουάριο του 2017 αποχώρησε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ,[3] έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, για να συνεχίσει στη σκωτσέζικη Χαρτς,[4] σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.[5]

Το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Al-Fayha FC από τη Σαουδική Αραβία.[6]
Στην εθνική Ελλάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου 2006 στη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Νότιας Κορέας, που διεξήχθη στο Ριάντ (1-1). Συμμετείχε στο Euro 2008 και στο Μουντιάλ 2010, όχι όμως και στο Euro 2012, λόγω της αγωνιστικής του απραξίας εκείνη την περίοδο.

Η μετέπειτα αγωνιστική του ανάκαμψη τον έφερε και πάλι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, με την οποία αριθμεί 68 συμμετοχές και δύο τέρματα (το πρώτο στον φιλικό αγώνα εναντίον του Ισημερινού το καλοκαίρι του 2011 και το δεύτερο τον Οκτώβριο του 2017 στην εκτός έδρας νίκη εναντίον της Κύπρου με 2-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018).

Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.[7]

https://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !