26 Οκτωβρίου 2017

ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΜΕ 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ



Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου η Πιερία υποδέχεται την φλόγα που θα ανάψει το βωμό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιονγκ Τσιαν 2018» στη Ν.Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018. Η κωπηλασία της Πιερίας και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης έχουν την τιμητική τους, με 4 αθλητές να συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία σε Κατερίνη και Λιτόχωρο.

Συγκεκριμένα, η 4η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου θα ανάψει το βωμό στην τελετή που θα γίνει στις 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ συνεχίζοντας την πορεία της η φλόγα θα βρεθεί στο Λιτόχωρο όπου στην λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχουν, ο Χρυσός Βαλκανιονίκης παλιός πρωταθλητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Αναγνώστου, και ο χάλκινος Βαλκανιονίκης κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Σωτήρης Νάστος. Τον βωμό στο Λιτόχωρο θα ανάψει στις 12:00 ο Χρυσός Βαλκανιονίκης παλιός πρωταθλητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Δημήτρης Κυρίτσης.

Για την ιστορία, αξίζει να θυμηθούμε ότι η Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν το 2016 η αθλήτρια που άναψε το βωμό στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες. Η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «Πιονγκ Τσανγκ 2018», θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Οκτωβρίου (11.00).Στόχος της εκδήλωσης είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και να «ζεσταθούν» οι καρδιές όλων των ανθρώπων.
Το Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !