27 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ_ Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 400 άπορες οικογένειες



Με πλήρη επιτυχία συνεχίζει την Κοινωνική και Ανθρωπιστική του δράση ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στηρίζοντας με τη βοήθεια ευρωπαϊκών πόρων τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές επισιτιστικές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) περισσότεροι από 14 τόνοι τροφίμων διανεμήθηκαν την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου σε περίπου 400 δικαιούχους σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

«Η οικονομική κρίση δεν κάνει… διακρίσεις. Εκατοντάδες οικογένειες, συμπολίτες μας, στην Πυλαία, στο Φίλυρο, στο Ασβεστοχώρι, στον Χορτιάτη, αλλά ακόμη και στο Πανόραμα, που θεωρείται περιοχή με κατοίκους που έχουν υψηλά εισοδήματα, έχουν ενταχθεί στο επισιτιστικό μας πρόγραμμα. Με την ευρωπαϊκή αρωγή και τα κονδύλια που διατίθενται από το ΤΕΒΑ, προσπαθούμε να απαλύνουμε κατά το δυνατόν την καθημερινότητα των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δίνη της ύφεσης και πολλές φορές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν την τροφή τους» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Διανεμήθηκαν κυρίως είδη μπακαλικής, είδη μαναβικής και κοτόπουλα, ενώ πραγματοποιήθηκαν διανομές σε τέσσερα σημεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου εξυπηρετήθηκαν συνολικά 187 δικαιούχοι στην Δημοτική Ενότητα Πυλαίας και ακολούθως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 55 δικαιούχους στο Φίλυρο, σε 110 δικαιούχους στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη και Εξοχής και σε 32 δικαιούχους στο Πανόραμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή τροφίμων σε όλες τις περιοχές έγινε με απόλυτη τάξη, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία των πολιτών. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη, η συμμετοχή των δικαιούχων στη διαδικασία ξεπέρασε το 85 %, ενώ τα αδιάθετα τρόφιμα προσφέρθηκαν σε συσσίτια που λειτουργούν εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.



Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του δήμου η επόμενη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !