31 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018



«Το σχέδιό μας αποδίδει. Η χώρα θα είναι εκτός Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018. Ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί, οφείλουν να το αναγνωρίσουν» ήταν η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε το «στίγμα» της πολύωρης σύσκεψης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με έμφαση στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πηγές τόσο του Μεγάρου Μαξίμου όσο και της Κουμουνδούρου, εκφράστηκε η άποψη ότι όλα βαίνουν καλώς και η αξιολόγηση αναμένεται να κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος, αν και υπάρχουν σημεία που θέλουν περαιτέρω συζήτηση.

Ωστόσο, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε με βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, δίχως να χρειαστούν νέα μέτρα -και χωρίς εκπλήξεις από καμία πλευρά, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι το πολιτικό σχέδιο βγαίνει, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση, που «έβλεπε» εκλογές και καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό. Έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων, αναφέρθηκε ότι το βάρος πέφτει στην Ελλάδα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, παρουσίασε τα προβλήματα και τον σχεδιασμό.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !