24 Οκτωβρίου 2017

Διαμαρτύρονται οι Εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Εκφράζουμε έντονα την αντίθεσή μας, προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, για την μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής και Βοηθών Οδοντοτεχνιτών της Τρίτης Τάξης του Λυκείου μας.

Γνώμονάς μας είναι το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης των μαθητών μας, σε...





σχέση με συμμαθητές τους, άλλων Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων, που διδάσκονται αδιατάρακτα, τα μαθήματά τους, σε ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, στο σχολείο της επιλογής τους. Ζητούμε ισότιμα για τους μαθητές μας της Γ’ Τάξης Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής και Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, την έγκριση λειτουργίας των τμημάτων τους, στη σχολική μας μονάδα, για τον επιπρόσθετο και σπουδαίο λόγο, ότι είναι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Υπερασπιζόμαστε, όπως άλλωστε οφείλουμε με βάση το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους, το οποίο ορκιστήκαμε ως εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης να τηρούμε, την ισοτιμία των μαθητών μας και των οικογενειών τους απέναντι στο νόμο, το ισότιμο δικαίωμά τους στη δωρεάν εκπαίδευση, με ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, στο ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, το οποίο επέλεξαν να φοιτήσουν, επιλογή που δικαιούνται μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η επιβαλλόμενη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές της ειδικότητας Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής, συνεπεία της μη έγκρισης λειτουργίας του τμήματός τους στη σχολική μας μονάδα, εκτός από αντιπαιδαγωγική, αποτελεί εκ του νόμου, τη μέγιστη των πειθαρχικών ποινών και αδικεί κατάφορα τους μαθητές μας, που δικαίως αισθάνονται ότι τιμωρούνται, ενώ δεν έχουν φταίξει. Οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής αδικούνται για τον επιπλέον λόγο ότι την φετινή χρονιά πρόκειται να αποφοιτήσουν, να λάβουν Πτυχίο της ειδικότητάς τους και αρκετοί να συμμετάσχουν στις προσεχείς Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή τους την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η μη έγκριση λειτουργίας θα επιφέρει περεταίρω αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας διότι οι διδασκαλίες των μαθημάτων της ειδικότητας Πληροφορικής, με βάση τα ωρολόγια προγράμματα πραγματοποιούνται κανονικά στα τμήματα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής, δεδομένου ότι υπάρχει στο σχολείο μας το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό Καθηγητών Πληροφορικής και η εργαστηριακή υποδομή, ενώ οι κατανομές και αναθέσεις μαθημάτων ολοκληρώθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, συνεπώς δεν προκύπτει κόστος για το Δημόσιο η συνέχιση λειτουργίας του.

Η μη έγκριση λειτουργίας της ειδικότητας Βοηθών Οδοντοτεχνιτών θα φέρει του παρακολουθούντες μαθητές σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό τμήμα σε ΕΠΑΛ του νομού Πιερίας. Οι μαθητές μας θα υποχρεωθούν να μετακινούνται καθημερινά στο Νομό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβουν το πτυχίο της ειδικότητας επιλογής τους, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα επαγγελματικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή ως Σύλλογος Διδασκόντων εκτιμούμε, ότι είναι προς το συμφέρον των μαθητών μας και της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας, ζητούμε την άμεση έγκριση λειτουργίας, των ολιγομελών τμημάτων Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής και Βοηθών Οδοντοτεχνιτών.

Κατερίνη, 20 Οκτωβρίου 2017

Οι Εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !