5 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλος σε γάμους σε ξωκκλήσια λόγω drones βάζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος



Την απαγόρευση τέλεσης γάμων σε εξωκκλήσια της δικαιοδοσίας της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης αποφάσισε ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος. Το θέμα προκάλεσε ερωτήματα στην εφημερίδα “Ελεύθερη Θράκη”, στα οποία απάντησε ο Σεβασμιότατος εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση.


Όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης, η προσφάτως επιδιωκόμενη τέλεση γάμων σε εξωκκλήσια, αποβλέπει στην κοσμική επίδειξη και σε πρακτικές που γελοιοποιούν το μυστήριο.

«Η «συνήθεια» να τελούνται γάμοι στα εξωκκλήσια, λοιπόν, άρχισε να παίρνει διαστάσεις ακριβώς για να επιτυγχάνεται η ελευθεριάζουσα εκκοσμίκευση, αφού στα εξωκκλήσια το μυστήριο τελείται στο προαύλιο, ο στολισμός είναι ανεξέλεγκτος, τα drones γελοιοποιούν την ακολουθία, τα πυροτεχνήματα περισσεύουν κ.λπ..

Έξυπνος τρόπος και επιτηδευμένα κατευθυνόμενος (και από ιερείς σε μερικές περιπτώσεις), ώστε κάποια εξωκκλήσια να τείνουν να υποκαταστήσουν τους ενοριακούς Ναούς και την σοβαρότητα που επιβάλλουν (στο εσωτερικό τους τουλάχιστον) για την τέλεση του ιερού Μυστηρίου».

Παράλληλα, αναφέρεται και στα σύμφωνα συμβίωσης που αυξάνονται διαρκώς, επισημαίνοντας πως «θεωρώ ποιμαντικό μου καθήκον και ευθύνη την επανατοποθέτηση των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας επάνω στις παραδοσιακές ράγες της Πίστεώς μας μακρυά από κοσμικές επιρροές και κρυφές οικονομικές δοσοληψίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !