13 Σεπτεμβρίου 2017

Έντονη διαμαρτυρία του προέδρου του Επιμελητηρίου για την κατεδάφιση της προβλήτας Παραλίας



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην απόφαση κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης των κατασκευών (εξέδρα στην Παραλία Κατερίνης).




Η προβλήτα της Παραλίας αποτέλεσε την πρώτη ιχθυόσκαλα της περιοχής, ένα σημείο αναφοράς της εξέλιξης της τοπικής οικονομίας αλλά και της κοινωνικής και θρησκευτικής ζωής.

Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει, έχουν παίξει, έχουν δουλέψει, σε αυτήν την προβλήτα αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού. Σημείο αναφοράς των κατοίκων της Παραλίας και της Κατερίνης, αλλά και χιλιάδων επισκεπτών.

Κανείς πολίτης του τόπου μας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η προβλήτα της Παραλίας θα κατεδαφιστεί επειδή δεν έχει άδεια κατασκευής, όταν βρίσκεται εκεί πάνω από εβδομήντα χρόνια.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η γραφειοκρατία της χώρας, η επικάλυψη των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να συνεργαστούν εποικοδομητικά, για να βρεθεί μια λύση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.




Θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις νομιμοποίησής της και αποκατάστασής της και σε καμία περίπτωση η κατεδάφισή της.




Είναι ο κατάλληλος χώρος όπου θα μπορούσε να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί η εξέλιξη της οικονομίας και της ιστορίας της περιοχής.

Η ανακατασκευή, ο φωτισμός και ο καλλωπισμός της προβλήτας, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ασφαλή πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τόπο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.




Ευελπιστώντας στην επανεξέταση της απόφασή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας τόσο για την αξιοποίηση της προβλήτας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !