4 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: "Η ΝΔ προσπάθησε να μετατρέψει την Γιορτή του Αγρότη σε Κομματική γιορτή "





Στα εγκαίνια της Γιορτής του Αγρότη στην Καρίτσα ζήσαμε και φέτος,για δεύτερη χρονιά, την αγωνία των διοργανωτών να μετατρέψουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον αγρότη της Πιερίας σε κομματική γιορτή της Ν.Δ.

Ειλκρινά δεν γνωρίζουμε αν η ιδέα ήταν των δύο συνδιοργανωτών, του Δήμου Δίον - Ολύμπου και της Αντιπεριφέρειας ή απλά τους την επέβαλε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ και υπάκουσαν στα κελεύσματα και στις εντολές του.

Γιατί είναι αδιανόητο να μην έχουν καλέσει στην εκδήλωση κανέναν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή τους εποπτευόμενους φορείς π.χ ΕΛΓΑ, πράγμα που γινόταν κάθε χρόνο από την αρχή της συγκεκριμένης γιορτής, αδιαφορώντας για το αν η επίσκεψή του και η συμμετοχή στην καθιερωμένη σύσκεψη με τους αγροτικούς φορείς, έλυνε θέματα αγροτών του Νομού μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι φέτος με το φαινόμενο “Μέδουσα”υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που προσπαθούν να το λύσουν οι βουλευτές του νομού. Δεν θα βοηθούσε μία σύσκεψη με τον πρόεδρο ή αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ;

Είναι σημαντικότερη η μετατροπή της γιορτής σε κομματικό πανηγυράκι από την λύση προβλημάτων;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα κομματικά μας στελέχη γνωρίζαμε το τι ήθελαν να κάνουν οι διοργανωτές.Τιμώντας όμως τους αγρότες του Νομού μας αποφασίσαμε να μετέχουμε στα εγκαίνια της έκθεσης και σε περίπτωση που τελικά επέμεναν οι διοργανωτές τα εγκαίνια να γίνουν από τον βουλευτή Κιλκίςτης ΝΔ κ.Γεωργαντά, να αποχωρήσουμε.

Αυτό και πράξαμε, επισκεπτόμενοι όμως παράλληλα όλα τα περίπτερα, συνομιλώντας με τους αγρότες και τους φορείς που μετείχαν στην έκθεση και αποκομίζοντας ένα πολύ θετικό κλίμα και ταυτόχρονα, αγανάκτηση για την προσπάθεια των διοργανωτών να βάλουν κομματική ταμπέλα στην γιορτή τους.

Σε όλη την μέχρι τώρα θητεία τους οι βουλευτές του Νομού και ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεν απέκλεισαν ποτέ κανέναν από το να συνομιλήσουν μαζί του και να συνεργαστούν λύνοντας προβλήματα, ανεξάρτητα της κομματικής τοποθέτησης. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι αυτοδιοικητικοί του Νομού, αλλα και οι συνδικαλιστές και οι αγρότες.

Για εμάς, πάνω από όλα υπάρχει η κοινή προσπάθεια όλων να λύνονται προβλήματα πέρα απο μικροκομματικές λογικές. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, για πολλά πολλά ακόμη χρόνια, μακριά από φανταχτερές κουστωδίες και μικρόνοες μικροκομματικές πρακτικές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μας δέχεστε αλλά μας ανταποδέχεστε,έχετε συνηθίσει διαφορετικά, πάντα κοντά στην εξουσία ,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα μας αποδέχεστε λοιπόν για πολλά πολλά ακόμα χρόνια και παρακαλούμε πολύ να αρχίσετε να το συνηθίζετε.



Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ




ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ(ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ




ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ




ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !