12 Σεπτεμβρίου 2017

Μεταφορά σκουπιδιών της Κατερίνης στον ΧΥΤΑ Πτολεμαΐδας ;

Νέες αντιδράσεις για την μεταφορά απορριμμάτων δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα της Κατερίνης, στον ΧΥΤΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας το βράδυ της Δευτέρας, και μάλιστα σε έντονους τόνους, με πρωταγωνιστή τον δ.σ. της αντιπολίτευσης αλλά και πρώην εκπρόσωπο του Δήμου στη ΔΙΑΔΥΜΑ, Σοφοκλή Σιδηρόπουλο.
Αφορμή στάθηκε η συζήτηση θέματος αναφορικά με την παραχώρηση κατά χρήση έκτασης στη ΔΙΑΔΥΜΑ, θέμα το οποίο καταψήφισε ο Σ. Σιδηρόπουλος, διότι , όπως τόνισε αν και οι δήμοι διευκολύνουν συνεχώς τη ΔΙΑΔΥΜΑ αυτή δεν αποδίδει στους δήμους τα έσοδα από την ανακύκλωση, αλλά και διότι λειτουργεί εν κρυπτώ και «συμπεριφέρεται στους δήμους ωσάν να είναι ιθαγενείς», καθώς, όπως είπε, μετά την μεταφορά των απορριμμάτων της Βέροιας στον ΧΥΤΑ των ορυχείων μεταφέρονται και τα απορρίμματα της Κατερίνης. Τα πράγματα στην θέση τους αναφορικά με την επίκληση περί μη απόδοσης των εσόδων από την ανακύκλωση έβαλε ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, λέγοντας ότι έρχονται στο δήμο τα έσοδα από την ανακύκλωση, ανέφερε μάλιστα και το ποσό που έλαβε πέρσι ο δήμος Εορδαίας και το οποίο ανήλθε σε περίπου 60.000 ευρώ.

Ο κ. Ζαμανίδης διευκρίνισε επίσης ότι μετά από σθεναρή αντίδραση του Δήμου Εορδαίας αλλά και κάποιων διαδικαστικών προβλημάτων έχει παγώσει το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κατερίνης στον ΧΥΤΑ των ορυχείων, παρά τη σχετική αν και οριακή απόφαση που έλαβε πέρσι το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ. Ανέφερε ειδικότερα ότι παρά την ειλημμένη απόφαση η σύμβαση για τα απορρίμματα της Κατερίνης δεν έχει εκτελεστεί ακόμα γιατί άργησε να υπογραφεί η προβλεπόμενη σύμβαση. Μάλιστα τα λεγόμενα του δημάρχου Εορδαίας για μη υπογραφή της προβλεπόμενης σύμβασης επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης, σε σχετική επικοινωνία που είχε μαζί του το «e-ptolemeos.gr».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Εορδαίας άδραξε την ευκαιρία για να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για το θέμα αυτό και σε κάθε περίπτωση ο δήμος Εορδαίας θα αντιδράσει ώστε να μην έρθουν σκουπίδια από την Κατερίνη, διότι τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια καινούρια διαδικασία για να έρθουν τελικά τα απορρίμματα της Κατερίνης. «Εμείς πάλι θα δώσουμε αγώνα για να μην έρθουν», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι ο δήμος Εορδαίας έδωσε πέρσι τον Αύγουστο «έναν τεράστιο αγώνα», προκάλεσε τρεις γενικές συνελεύσεις και δεν άφηνε να παρθεί απόφαση για την μεταφορά των σκουπιδιών της Κατερίνης στον ΧΥΤΑ, και ότι σε μια περίοδο «που όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν εμείς δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε για να πολεμήσουμε αυτό το θέμα.»


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !